r
Nosalty Logó

Krémes mézes piskóta gyümölccsel

nyihaj
Krémes mézes piskóta gyümölccsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

535
Kalória
12.9g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
88.8g
Víz
216.2g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
29.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 2677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    444.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 2677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, darált dió) kimérjük egy tálba, és összekeverjük.
  2. Szétválasztjuk az 5 tojást, és a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A tojások sárgáját nagyon alaposan kikeverjük az 1 ek mézzel és a 4 ek porcukorral.
  4. A cukros-mézes tojássárgájához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjehabbal lazítjuk, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  5. Piskótához hasonlóan sütjük, sütőpapíros formában.
  6. A krém elkészítése: a tojást a liszttel és a mézzel simára keverjük.
  7. Hozzáadjuk a tejet, és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.
  8. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet.
  9. A torta összeállítása: a piskótát két lapba vágjuk, majd a krém 3/4 részét rásimítjuk. 1.) Ha szeretjük, tehetünk gyümölcsöt a krémre, majd befedjük a piskótalappal. A tészta tetejére simítjuk a maradék krémet, és díszítjük gyümölccsel, tortadarával. 2.) A piskótát csak a krémmel töltjük, a gyümölcsökből pedig külön öntetet készítünk. Ilyenkor ízlés szerint pár ek cukorral, kevés vízzel felforraljuk a gyümölcsöket, besűrítjük 1 tk keményítővel vagy pudingporral, ha kihűlt, ízesíthetjük 1-2 ek pálinkával!
  10. Jól behűtve kínáljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Apukámtól gyereknapra kaptam egy Péter Jánosné szakácskönyvet, abban találtam ezt a receptet, és gluténmentesítettem. :) A tésztáról senki nem mondaná meg, hogy nem búzalisztes. A krémhez több lisztet adtam, mint az eredeti receptben szerepelt (igaz, ott 2 ek réteslisztből készül a krém), de így sem lett kemény tortakrém. Finom, nekünk nem volt zavaró - de ha valaki a "tartósabb" krémet szereti, tehet bele több lisztet vagy keményítőt. A gyümölcs az eredti receptben a krémben van, nálunk a fiaim nem szeretik a gyümölcsös sütit, így ezt a megoldást választottam: magunknak külön gyümölcsöntetet készítettem a tésztához. Eperrel is finom, bár a múlt héten cseresznyével készült ez az öntet-féle, abban sokkal pikánsabb, aromásabb a pálinka. :-D Finom, könnyű kis sütemény, puha piskóta-jellegű tésztával. A sütési idő és hőfok sütő és sütőforma függő! Magasabb tortaformában lehet több, laposabb tepsiben kevesebb is. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát!

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...