r
Nosalty Logó

Krémes mézes piskóta gyümölccsel

nyihaj
Krémes mézes piskóta gyümölccsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

535
Kalória
12.9g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
88.8g
Víz
216.2g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
29.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 2677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    444.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 2677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, darált dió) kimérjük egy tálba, és összekeverjük.
  2. Szétválasztjuk az 5 tojást, és a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A tojások sárgáját nagyon alaposan kikeverjük az 1 ek mézzel és a 4 ek porcukorral.
  4. A cukros-mézes tojássárgájához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjehabbal lazítjuk, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  5. Piskótához hasonlóan sütjük, sütőpapíros formában.
  6. A krém elkészítése: a tojást a liszttel és a mézzel simára keverjük.
  7. Hozzáadjuk a tejet, és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.
  8. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet.
  9. A torta összeállítása: a piskótát két lapba vágjuk, majd a krém 3/4 részét rásimítjuk. 1.) Ha szeretjük, tehetünk gyümölcsöt a krémre, majd befedjük a piskótalappal. A tészta tetejére simítjuk a maradék krémet, és díszítjük gyümölccsel, tortadarával. 2.) A piskótát csak a krémmel töltjük, a gyümölcsökből pedig külön öntetet készítünk. Ilyenkor ízlés szerint pár ek cukorral, kevés vízzel felforraljuk a gyümölcsöket, besűrítjük 1 tk keményítővel vagy pudingporral, ha kihűlt, ízesíthetjük 1-2 ek pálinkával!
  10. Jól behűtve kínáljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Apukámtól gyereknapra kaptam egy Péter Jánosné szakácskönyvet, abban találtam ezt a receptet, és gluténmentesítettem. :) A tésztáról senki nem mondaná meg, hogy nem búzalisztes. A krémhez több lisztet adtam, mint az eredeti receptben szerepelt (igaz, ott 2 ek réteslisztből készül a krém), de így sem lett kemény tortakrém. Finom, nekünk nem volt zavaró - de ha valaki a "tartósabb" krémet szereti, tehet bele több lisztet vagy keményítőt. A gyümölcs az eredti receptben a krémben van, nálunk a fiaim nem szeretik a gyümölcsös sütit, így ezt a megoldást választottam: magunknak külön gyümölcsöntetet készítettem a tésztához. Eperrel is finom, bár a múlt héten cseresznyével készült ez az öntet-féle, abban sokkal pikánsabb, aromásabb a pálinka. :-D Finom, könnyű kis sütemény, puha piskóta-jellegű tésztával. A sütési idő és hőfok sütő és sütőforma függő! Magasabb tortaformában lehet több, laposabb tepsiben kevesebb is. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát!

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek