r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésborda Katharosztól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Bakonyi sertésborda Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 720 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2157 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    3068 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 720 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.4 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 2157 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    613 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tetszés szerint darabolt gombát, egy evőkanál forró zsiradékon kevergetve, barnára pirítunk, majd 2 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és félre tesszük.
  2. A serpenyőben ismét 1-2 evőkanál zsiradékot forrósítunk, majd a sózott, borsozott karajszeleteket elősütjük benne, és ezt is kiszedjük.
  3. A serpenyőben 1 evőkanál zsiradékon kevergetve, megpirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, kevés sót, majd üvegesre fonnyasztjuk.
  4. Ezután mehet vissza az elősütött karaj, a kifolyt levével együtt, felöntjük annyi vizel, hogy ellepje a hús szeleteket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, fedővel letakarjuk, és puhára pároljuk. Közben, ha szükséges az elfőtt levét pótoljuk, és a szeleteket meg is fordítjuk.
  5. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kevés szafttal, majd ha teljesen megpuhult a hús, ezzel habarjuk be, szükség esetén kevés vizet adunk hozzá.
  6. Végül hozzáadjuk az előpirított gombát, majd pár perc alatt összeforraljuk, szükség szerint fűszerezzük. (Én vajas galuskával tálaltam.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7843
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bakonyi sertésborda Katharosztól
Katharosz 489 recept

Ízletes, finom, magyaros étel, csak ajánlani tudom az elkészítését, nem igényel sok munkát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek