r
Nosalty Logó

Natúr sertésszelet tejszínes gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Natúr sertésszelet tejszínes gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 620 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1241 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 620 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1241 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
  2. A karajt megmossuk, körülbelül 4 vékony szeletre vágjuk.
  3. A húst az olajban, oldalanként 2-2 percig sütjük, sózzuk, borsozzuk, kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és betoljuk a 150 fokra előmelegített sütőbe.
  4. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkavarjuk, és további 1-2 percig pirítjuk.
  5. Felöntjük a tejszínnel és körülbelül 50 ml vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és körülbelül 5 percig főzzük, míg besűrűsödik.
  6. A húst kivesszük az alufóliából, a szaftot a mártáshoz keverjük. A húst a mártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 181
  • Össznézettség: 49761
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, gyors és finom. 30 perc és kész a finom vacsora vagy ebéd. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával.

Hozzászólások

Artemisz

Kedves Glaser! A leírásból nem derül ki, ezért kérdezem, a husit (alufóliában) a süt?ben sütjük meg -ha igen, kb. meddig- vagy a mártással együtt f?zzük? Üdv. A

Glaser

Kedves Artemisz, a húst serpeny?ben oldalanként kb. 2-2 percig el?sütjük, majd alufóliába csomagolva betoljuk a 150 fokra el?melegített süt?ben, és kb. 10 percig tovább sütjük, míg a mártás elkészül, majd a mártással tálaljuk. Üdv. Mária

Artemisz

Köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek