r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bakonyi sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2451 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 489 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4471.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1615 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 2451 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben elősütjük, majd tálra szedjük.
  3. Olajban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Paprikakrémmel, pici ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paprikát, paradicsomot.
  4. Közben visszatesszük a gombára az elősütött hússzeleteket, és addig főzzük, míg a gomba és a hús is puha lesz.
  5. Közben ízesítjük ha kell, majd összekeverünk tejföllel vagy tejszínnel pici lisztet, kiszedjük a húst egy tányérra, és behabarjuk vele a gombás szaftot.
  6. Visszatesszük a húst, készre főzzük, felforraljuk.
  7. Tálaljuk nokedlivel, vagy tésztával.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 604
  • Tegnapi nézettség: 100
  • 7 napos nézettség: 1259
  • Össznézettség: 346444
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régi családi kedvenc a bakonyi, néha tejföllel, néha tejszínnel készítem, mindenhogy szeretjük. Ezt a receptet még egy régi szakácskönyvben találtam, azóta így készítem, nálunk nagyon bevált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek