Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baklava ahogy Pussycat készíti

Baklava ahogy Pussycat készíti
Baklava ahogy Pussycat készíti
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Figyelem!!! Ez a süti kimondottan édesszájúaknak való! (De azoknak NAGYON!) Az elkészítése komplikáltabbnak hangzik, mint amilyen. Nagyon egyszerű és gyors, csak a sütési és hűlési időt nehéz kivárni. Ez a recept a nálunk kapható réteslap csomagoló dobozán van feltüntetve. Egyedül a vaj mennyiségét csökkentettem, mert 500 g van megadva, amit én az első elkészítésem után azonnal levettem 400 g-ra, mert soknak találtam. 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk. A tepsit vékonyan kivajazzuk.
  2. A réteslapot hozzámérjük a tepsihez, és konyhai ollóval levágjuk akkorára, mint a tepsi. A darabokat félretesszük.
  3. Lefektetünk egy csomag réteslapot a tepsibe úgy, hogy a minden második vagy harmadik lapot megkenünk az olvasztott vajjal.
  4. A darált diót, a cukrot és a fűszereket összekeverjük, és az egészet rászórjuk a réteslapokra. 
  5. Meglocsoljuk egy pár kanál vajjal.
  6. Most a levágott darabokat felvagdaljuk csíkokra, és az egészet rászórjuk a tetejére.
  7. A második csomag réteslapot is ráfektetjük, vajazva minden második-harmadik lapot.
  8. Egy jó éles késsel felvágjuk háromszög, négyzet vagy deltoid alakúra. Vigyázzunk, hogy végig (padlóig) legyen vágva.
  9. Most a megmaradt vajat (ha maradt egyáltalán) csurgassuk rá a tetejére, és azt be fogja szívni a süti. 
  10. Süssük meg 190 C fokon szép aranyszínűre.
  11. Hagyjuk kihűlni, és akkor öntsük rá a szirupot.
  12. A szirup hozzávalóit egy kis lábosba tesszük és felforraljuk, majd takarékon főzzük 10 percig. Kihalásszuk belőle a fahéjat és a citromhéjat, és forrón ráöntjük a baklavára.
  13. Ha kihűlt, lehet kínálni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x25 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 592
elküldve: 5
receptkönyvben: 164
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: török
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rakott rétes, diós-mézes rétes, szirupos diós rétes

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orla
orla / orla Sun, 2013-06-02 19:47

A recept szimpi. Nem kötekedésként írom, de az egy bögre tuti nem = 2,5 ml-rel, szerintem 2,5 dl-t akartál írni. BOCS!

lili0629
lili0629 Fri, 2013-03-29 22:21

Szia! Írtad, hogy "fűszerkeverék", azalatt mit értesz? Hol lehet beszerezni? Kösziii

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-30 00:56

Olyan fuszerkeverek, amiben van fahej, szegfuszeg, cardamom, es hasonlo edes sutibe valok, pl. mezeskalacs fuszerkeverek. En kulfoldon elek, itt "mixed spice" amit en hasznalok. Nagyon szivesen!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-21 14:30

Kedves Veronika!

Már a látványtól éhes leszek, nagyon köszönöm, valami frenetikusan klassz ez a finomság, imádtam, és imádom, mentés! :D
Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-03-21 14:15

Szia Gabika! En is imadom, es nem is nehez megsutni, konnyebb, mint a retest. Probald ki! Puszi:)Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-03-21 14:07

ÓÓÓÓÓÓÓ Veronika:) Én ezt annyira szeretem, pedig nem is vagyok annyira édesszájú:)))) Épp tegnap érdeklődte + a férjem, vegyen e nekem. Többször ettem Töröko-ban, Görögo-ban és nem tudtam eldönteni melyik a finomabb. 3. variációként kipróbálom a tiedet:) Köszi és pusszancs:) G

1076
réteslap 2 csomag
dió 30 dkg
vaj 400 g
cukor 0.5 bögre
fahéj 1 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
vaj 0.5 ek
víz 5 dl
cukor 2 bögre
méz 1.25 dl
citromlé 1 teáskanál
citromhéj 0.25 citromból nyert
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 2 db