r
Nosalty Logó

Baklava ahogy Pussycat készíti

pussycat
Baklava ahogy Pussycat készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

1076
Kalória
10.3g
Fehérje
119.8g
Szénhidrát
65.7g
Zsír
77g
Víz
109.4g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
93.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 1076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 8600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    525.8 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    958.5 g
  • Cukor
    746 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    615.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2731 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 8600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk. A tepsit vékonyan kivajazzuk.
  2. A réteslapot hozzámérjük a tepsihez, és konyhai ollóval levágjuk akkorára, mint a tepsi. A darabokat félretesszük.
  3. Lefektetünk egy csomag réteslapot a tepsibe úgy, hogy a minden második vagy harmadik lapot megkenünk az olvasztott vajjal.
  4. A darált diót, a cukrot és a fűszereket összekeverjük, és az egészet rászórjuk a réteslapokra.
  5. Meglocsoljuk egy pár kanál vajjal.
  6. Most a levágott darabokat felvagdaljuk csíkokra, és az egészet rászórjuk a tetejére.
  7. A második csomag réteslapot is ráfektetjük, vajazva minden második-harmadik lapot.
  8. Egy jó éles késsel felvágjuk háromszög, négyzet vagy deltoid alakúra. Vigyázzunk, hogy végig (padlóig) legyen vágva.
  9. Most a megmaradt vajat (ha maradt egyáltalán) csurgassuk rá a tetejére, és azt be fogja szívni a süti.
  10. Süssük meg 190 C fokon szép aranyszínűre.
  11. Hagyjuk kihűlni, és akkor öntsük rá a szirupot.
  12. A szirup hozzávalóit egy kis lábosba tesszük és felforraljuk, majd takarékon főzzük 10 percig. Kihalásszuk belőle a fahéjat és a citromhéjat, és forrón ráöntjük a baklavára.
  13. Ha kihűlt, lehet kínálni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25

Figyelem!!! Ez a süti kimondottan édesszájúaknak való! (De azoknak NAGYON!) Az elkészítése komplikáltabbnak hangzik, mint amilyen. Nagyon egyszerű és gyors, csak a sütési és hűlési időt nehéz kivárni. Ez a recept a nálunk kapható réteslap csomagoló dobozán van feltüntetve. Egyedül a vaj mennyiségét csökkentettem, mert 500 g van megadva, amit én az első elkészítésem után azonnal levettem 400 g-ra, mert soknak találtam. 

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek