Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós rétes ahogy iceflower készíti

Diós rétes ahogy iceflower készíti
Diós rétes ahogy iceflower készíti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Azt fütyüli a rigó, 
Megérett már a dió, 
Le kell verni mind a fáról, 
Öregapó diót zsákol, 
Hív anyóka, jó ebéd lesz, 
Gőzölög a diós rétes."


Mindig eszembe jut ez a versike, amit a kisfiam pár éve az óvodában tanult, amikor diós rétest készítek.
A túrós, az almás, a mákos és a meggyes-grízes rétes mellett ez a diós változat is benne van a családi top5 kedvencbe - ha rétesről van szó.
Elkészítése gyors és egyszerű, tölteléke pedig csupadió, és így a legfinomabb! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tölteléket mákból is elkészíthetjük, ugyanezekkel a hozzávalókkal. Gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. A diósat pl. darabokra vágott almával, vagy a mákosat magozott meggyel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
  2. A réteslapokat szétterítjük, és kettesével használjuk fel egy-egy tekercshez, így végül 4 tekercs rétest kapunk. Az első réteslapot kiterítjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd ráborítjuk a második lapot. A diótöltelék 1/4-ed részét elosztva, hogy mindenhová jusson, elkenjük a réteslapon, majd feltekerjük. Vajjal kikent gáztepsire tesszük.
  3. Ugyanígy elkészítjük a másik 3 tekercset is, majd amikor már a tepsin egymás mellett sorakoznak, elkeverjük a tojást, és megkenjük vele a rétesek tetejét.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 30 357
elküldve: 6
receptkönyvben: 143
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dióval töltött rétes, réteslapból készült rétes diós töltelékkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vandi
vandi Wed, 2017-10-11 17:06

Köszönöm a receptet! Egyszerű és nagyszerű! Nagyon szeretjük!

1152
réteslap 8 db
tojás 1 db
vaj 5 dkg
dió 40 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tej 12 ek
vaj 0.5 ek