r
Nosalty Logó

Bacon-ös túróval töltött cukkinihajók

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bacon-ös túróval töltött cukkinihajók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1923 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2866 micro
Összesen 481 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6780.7 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    2803 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    4328 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    11464 micro
Összesen 1923 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    484 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket héjastól alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk. A közepüket egy kanál segítségével kivájjuk.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt és a krémsajtot. Hozzáadjuk a lesült szalonnát, majd sóval és őrölt fehérborssal fűszerezzük. (A sóval ügyeljünk, mert a szalonna is sós, inkább kóstoljuk meg többször.)
  3. A petrezselyemzöldet finomra metéljük, és ezt is a túrókrémhez keverjük.
  4. A fél cukkinihajókat egy tűzálló tálban, vagy jénai tálban egymás mellé sorakoztatjuk, és mindegyikbe túrókrémet kanalazunk. A túró tetejére szórjuk a felkockázott sajtot, és előmelegített sütőbe tesszük. A cukkinik méretétől és húsvastagságuktól függően a sütési idő 40-60 perc között van.
  5. Az utolsó 10 percben tegyük a tetejükre a felkarikázott paradicsomot és az olívabogyót. Pataki tálban is készíthetjük. Sütés közben a tetejét nem szükséges lefedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20734
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Ajánló

Nagyon finom túrókrémet készíthetünk bele, ha a túrót krémsajttal és tejföllel is kikeverjük. A teflonban lesütött szalonnakockákat pedig a kisült zsiradékkal együtt öntsük a túrókrémhez, így még fenségesebb íze lesz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Múlt télen a tévében láttam egyszer egy ehhez hasonló ételt, így már nagyon vártam, hogy az idei termésből én is elkészíthessem végre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.