r
Nosalty Logó

Babsaláta Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Babsaláta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2126 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 1753 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    564 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajon kevés sóval megszórva megdinszteljük.
  2. Rátesszük a vékony karikára vágott paprikát, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot. Fűszerezzük:só, bors, majoranna, chili, gulyáskrém, paprikarkém, majd átforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a puhára főtt babot, zellerzöldet, kevés vizet öntünk rá, és kb. 15 pecig pároljuk, néhányszor óvatosan megkeverjük. Végül belerakjuk a karikára vágott virslit, és még öt percig forraljuk.
  4. Ezután eltávolítjuk a zellerzöldet, hűlni hagyjuk, tálalásig hidegre tesszük.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17080
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Ajánló

Jó tanács: a sóval óvatosan bánjunk, mert a paprikakrém és a gulyáskrém is sós!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babsaláta Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi receptem, amit méltatlanul elfelejtettem, de mivel nagyon finom, most újra itt van!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...