Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékmentő saláta

Maradékmentő saláta
Maradékmentő saláta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éhes voltam nagyon, de nem kívántam a töltött káposztát, ami ebédre volt. Körülnéztem a hűtőben, és a vasárnapi maradékok ugrottak elém, na meg leltem egy régóta a szekrényben lakó zacskós cézár öntetport is. Gondoltam, összedobok valami kis "könnyed" salátát, ami jól is lakat és a hűtőt is kipucolja. A hozzávalók variálhatók, és teljesen ki is cserélhetőek ;-)

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előzőleg beáztatott babot sima vízben puhára főzzük (ha konzervből készítjük ez a lépés kimarad). A gombákat megpucoljuk, és a tojás-szeletelővel egyforma vastag szeletekre daraboljuk.
  2. Az előző napról maradt kockázott, főtt krumplit egy kizsírozott tepsiben egyforma vastag rétegben kiterítjük, és 200°C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Míg a krumpli sül, a gombát egy ek. zsíron pirosra sütjük minkét oldalán, majd ugyanabban a serpenyőben a felkarikázott, maradék, sült véres hurkát is megpirítjuk. Ez oldalanként kb. 3 percet vesz igénybe.
  3. A zacskós salátaöntetet, én most éppen cézár öntetet találtam a szekrényben, kikeverjük 1 kis pohár natúr joghurttal, és állni hagyjuk, míg minden el nem készül.
  4. A babot leszűrjük, ahogy puhára főtt, és egy mély tálba tesszük a többi kész hozzávalóval, majd 1 ek. öntettel elkeverjük.
  5. A saláta így frissen is fogyasztható, de akár ki is várhatjuk, hogy összeérjen. Tálaláskor még pár csepp öntettel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Linocska12

Mióta szakács: 2014.10.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: saláta
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

meleg saláta, véres hurka, saláta maradékokból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

627
burgonya 10 dkg
véres hurka 10 dkg
fehérbab 10 dkg
joghurtos salátaöntet 100 g
csiperkegomba 4 nagy db