r
Nosalty Logó

Maradékmentő saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Linocska12
Maradékmentő saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg beáztatott babot sima vízben puhára főzzük (ha konzervből készítjük ez a lépés kimarad). A gombákat megpucoljuk, és a tojás-szeletelővel egyforma vastag szeletekre daraboljuk.
  2. Az előző napról maradt kockázott, főtt krumplit egy kizsírozott tepsiben egyforma vastag rétegben kiterítjük, és 200°C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Míg a krumpli sül, a gombát egy ek. zsíron pirosra sütjük minkét oldalán, majd ugyanabban a serpenyőben a felkarikázott, maradék, sült véres hurkát is megpirítjuk. Ez oldalanként kb. 3 percet vesz igénybe.
  3. A zacskós salátaöntetet, én most éppen cézár öntetet találtam a szekrényben, kikeverjük 1 kis pohár natúr joghurttal, és állni hagyjuk, míg minden el nem készül.
  4. A babot leszűrjük, ahogy puhára főtt, és egy mély tálba tesszük a többi kész hozzávalóval, majd 1 ek. öntettel elkeverjük.
  5. A saláta így frissen is fogyasztható, de akár ki is várhatjuk, hogy összeérjen. Tálaláskor még pár csepp öntettel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1438
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradékmentő saláta
Linocska12 2 recept

Éhes voltam nagyon, de nem kívántam a töltött káposztát, ami ebédre volt. Körülnéztem a hűtőben, és a vasárnapi maradékok ugrottak elém, na meg leltem egy régóta a szekrényben lakó zacskós cézár öntetport is. Gondoltam, összedobok valami kis "könnyed" salátát, ami jól is lakat és a hűtőt is kipucolja. A hozzávalók variálhatók, és teljesen ki is cserélhetőek ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?