Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrém

Brokkolikrém
Brokkolikrém
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felvágott helyett szoktunk kenyérre kenhető krémeket készíteni. Maradt egy kis brokkoli, és most ebből alkottam valamit. 
A tojás kicsit tartalmasabbá teszi a krémet, viszont ennyi mennyiség még nem érződik ki nagyon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha erősebb brokkoli ízt szeretnénk, akkor tegyünk bele több brokkolit vagy kevesebb tojást, készítés közben érdemes kóstolgatni, hogy mikor ízlik nekünk a legjobban.
Ez nem egy nagyon nagy adag, 4 embernek 1 vacsorára szerintem elég.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit puhára pároljuk, a tojásokból kemény tojást főzünk.
  2. Ha puha a brokkoli, villával szétnyomkodjuk, majd a megfőtt tojásokat is szétnyomkodjuk.
  3. Fűszerezzük, majd hozzákeverjük a tejfölt (annyit, hogy kenhető állagú legyen).
  4. Ha villával nyomkodjuk szét, akkor kicsit darabosabb (én így hagytam), de akár összeturmixolhatjuk/botmixerrel pépesíthetjük.
  5. Hűtve, kenyérre/pirítósra kenve fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 105 228
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 318
elkészítve: 40/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Janka

Mióta szakács: 2010.04.15.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

brokkolis krém, szendvicskrém brokkoliból

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ljanka
Janka / ljanka Mon, 2013-10-21 09:37

Szerintem néhány napig, a tejföl miatt azért nem annyira tartós. (nálunk hamarabb elfogyott, mint hogy erre a kérdésre sor került volna ;-) )

greenpearl
greenpearl / greenpearl Wed, 2013-10-09 13:50

Imádom a brokkolit és ezzel a krémmel új perspektíva nyílt, így vacsorára is lehet enni :-) Nagyon finom, nagyon egyszerű, köszönöm a zseniális receptet!

reniki
reniki Tue, 2013-05-07 20:31

Sziasztok! Nagyon jól hangzik ez a brokkolikrém! Nagyon szeretem a brokkolit, ezt is el fogom készíteni. Egy kérdés: meddig áll el hűtőben? Esetleg néhány nap? Köszi!

ljanka
Janka / ljanka Tue, 2013-05-07 21:08

Pár napig biztos, de azért egy hetet már szerintem nem bír ki a felhasznált tejföl miatt ;-)

Mico
Mico Fri, 2013-04-12 17:36

Köszi a receptet, ez az első brokkolis étel amit készítettem, és egy krémlevest.
Biztos máskor is készítek ilyet. Pirítóson nagyon finom. Én is tettem bele fokhagymát, és egy 3szög puha sajtot is.

juhjud
juhjud Thu, 2013-03-07 19:22

Nagyon fincsi kis kence lett. Köszönet a receptért!

Kremy
Kremy / Kremy Mon, 2012-05-21 21:28

Én tejfölt nem fogyasztok,szóval joghurtot tettem bele,illetve fokhagymát frissen,összeturmixoltam és meglepően jó lett :)

Zsazska
Zsazska Sat, 2012-02-25 22:37

Szia Janka!

Elkészítettem, nagyon finom lett! Én zöld fűszersóval, zöld borssal és frissen vágott (saját termésű) petrezselyemmel készítettem el.

Köszi,
Zsazska

Mariann26
Mariann26 / Mariann26 Tue, 2011-10-18 20:48

Szia!
Ez isteni!!! Én tettem bele egy kis fokhagymát és főtt krumplit is, utóbbit mondjuk azért, mert kissé elsóztam :)) de így is nagyon fincsi lett, biztos sokszor elkészítem majd! Köszi :) Mariann

Balcsiparti
Balcsiparti Thu, 2011-04-21 15:47

De jó!!!
Hálás vagyok ezért a receprért. Egyszerű, és nagyszerű! :) Köszönöm!

ljanka
Janka / ljanka Sat, 2011-04-16 21:30

Kedves il-di!
Örülök, hogy ízlett nektek, petrezselyem nélkül is teljesen jó, lehet, hogy csak megszokásból tetttem bele zöld fűszert.
Zöldséges mártogatósnak lehet, hogy annyira nem intenzív, szóval valami sós dologgal, kenyérrel fogyasztani talán jobb, de persze zöldségekkel is lehet próbálkozni adva az egészségre :-)
Janka

il-di.
Il-di. / il-di. Fri, 2011-04-15 20:57

Kedves Janka!
Én elkészítettem. Pirítósra kenve kínáltam a családnak. Magam ízlelgettem különböző hasábokra vágott zöldségek belemártogatásával, de legjobban sós, extrudált puffasztott kukoricával (a gyerekek csak kukacnak nevezik) ízlett. Petrezselymem nem volt, ezért ezt kénytelen voltam kihagyni, de nem szenvedett így sem csorbát a brokkolikrémed :) Köszi a jó ötletet, ezt máskor is elfogom készíteni! Üdv.: il-di

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-03-30 21:07

Igen, ezt maximálisan megértem, ilyenkor tavasszal én is zöldséges kajákra vágyom leginkább! Egyébként is, de ilyenkor különösen! :-))

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-03-30 14:08

Igen, sok fincsi krém van itt! Van egy élesztőpástétom nevű, próbáltad már? Meg egy csomó pesto, azok is nagyon finomak! :-)))

ljanka
Janka / ljanka Wed, 2011-03-30 14:56

Nem, élesztőpástétomot még nem próbáltam, lehet, hogy egyszer arra is sor kerül, most a zöldséges kencékre vagyok rákattanva :-). Üdv, Janka

ljanka
Janka / ljanka Wed, 2011-03-30 14:56

Nem, élesztőpástétomot még nem próbáltam, lehet, hogy egyszer arra is sor kerül, most a zöldséges kencékre vagyok rákattanva :-). Üdv, Janka

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-03-30 12:12

Ez nagyszerű! Nagyon szeretem ezeket a krémeket, és a brokkolit is! Tuti, ki lesz próbálva! :-))

ljanka
Janka / ljanka Wed, 2011-03-30 12:16

Örülök neki, remélem ízleni fog. MI is szeretjük a zöldséges krémeket, próbálkozok ezzel-azzal, sokat lehet itt a Nosalty-n találni.

185
brokkoli 3 közepes fej
tojás 2 db
tejföl 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 teáskanál