r
Nosalty Logó

Házi kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Házi kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 1692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a porcukrot kimérjük, majd elkeverjük egymással. Az 1 tk cukrot feloldjuk a langyos tejben, elkeverjük benne az élesztőt, majd nagyjából 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. Ezután az élesztőt, a tojást és a tejszínt is a lisztes keverékhez adjuk és elkezdjük összedolgozni. Kb 10 percig dagasszuk. Ezután fedjük le és hagyjuk 30 percig kelni. Ha letelt az idő és a tészta nagyjából a duplájára megkelt, fordítsuk ki a tésztát enyhén lisztezett felületre.
  3. A sütőformát lisztezzük ki, vagy használhatunk kókuszolajsprayt is. A tésztából csípjünk le, majd formázzunk kb. dió nagyságú golyókat, helyezzük őket – nem szorosan- egymás mellé a formában. (Én egy kb. 30 cm átmérőjű, középen lyukas, kalácsformát használtam, de kör alakú tortaforma közepébe alufóliából gyúrhatunk golyót, ami köré rakjuk a tésztát.) Így sülés után olyan hatást kelt, mintha fontuk volna.
  4. Ha megformáztuk az egész tésztát, ismét fedjük le és hagyjuk 30 percig kelni. A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 C fokra, majd mehet is bele a kalács 20 percig sülni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1607
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi kalács
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek