r
Nosalty Logó

Az igazi farsangi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bence
Az igazi farsangi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Elkészités

Díszités

Összesen 1548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Elkészités

Díszités

Összesen 12377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Elkészités

Díszités

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    1057.3 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    479 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    370 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3602.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.1 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    414 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 12377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Elkészités

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót és egy fél citrom reszelt héját. Közben a cukrot elkeverjük a tejjel, langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztben egy mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet és hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját. Géppel vagy kézzel elkezdjük dagasztani és mikor már majdnem homogén állagú, hozzáadjuk az olvadt vajat. Ezután kissé lágyabb, de nem tapadós tésztát dagasztunk belőle. Ha közben keménynek érezzük, kevés tejjel lágyíthatjuk. A dagasztásra szánjunk sok időt, legyen selymesen sima a tészta! Ha kész , letakarjuk fóliával és hagyjuk több mint duplájára kelni.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk és pontosan 9 dkg-os darabokra vágjuk egy késsel. Minden darabkát sima felületű, gömbölyű gombóccá gyúrunk és lisztezett felületre tesszük egymástól 10 cm távolságra. Tenyérrel lenyomjuk a gombócokat , hogy laposan keljenek meg. Liszttel vékonyan megszórjuk és fóliát terítünk rá , így kelesztjük duplájára. Közben felforrósítjuk a olajat.
  4. Óvatosan alányúlunk a megkelt fánkoknak, mélyedést nyomunk a közepükbe, majd a forró olajba tesszük őket, először azzal a felével, ami felfele nézett. Azonnal lefedjük az edényt egy fedővel, a fánkok első oldalát fedő alatt sütjük készre, hogy saját gőze kissé felhúzza a tésztát, ettől lesz szalagos az oldala. A fánkok másik oldalát is arany barnára sütjük és egy rácson lecsepegtetjük. Mikor langyosra hűltek, fahéjjal összekevert kristálycukorba forgatjuk és tálaljuk.

Díszités

  1. Mikor langyosra hűltek, fahéjjal összekevert kristály cukorba forgatjuk és tálaljuk. Lekvárt ízlés szerint tehetünk a tetejére.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 342
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tóth Bence 2 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili