r
Nosalty Logó

Aszpikos májpástétom

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Helga1
Aszpikos májpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

Az aszpikhoz

Összesen 231 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

Az aszpikhoz

Összesen 1385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

Az aszpikhoz

Összesen 115 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 231 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2988 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1353 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A májhoz

Az aszpikhoz

Elkészítés

A májhoz

  1. Előző nap elkészített, így könnyen zsírtalanítható húslevesben felolvasztjuk a zselatint. Folpackkalkibélelt őzgerinc formába öntünk két merítőkanállal, majd a hűtőben megdermesztjük. Ismét öntünk bele, és eldöntjük az egyik oldalára, majd a másik oldalán is megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy elég kemény legyen, különben ledől.
  2. Zsírban vagy olajban a hagymát megpirítjuk, a májjal együtt puhára pároljuk, fűszerezzük.
  3. Beletesszük a kockákra vágott zsemlét (ha olajjal készítettük, akkor amargarint is), és húsdarálón ledaráljuk.
  4. A langyosra hűlt masszát rákenjük az aszpikra.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9669
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a hidegkonyhai készítményeket, fiaim ballagásakor, születésnapokon, karácsonykor ez az ünnepi menü. Legutóbb nővérem hatvanadik szülinapjára készítettem 45 fő részére 17 féle hidegtálat.

Hozzávalók

A májhoz

Az aszpikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek