Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ászokpalacsinta

Ászokpalacsinta
Ászokpalacsinta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap lencselevest főztem füstölt csülökkel, utána diós, lekváros, túrós palacsintát majszoltunk. Pár darab töltetlen palacsinta és némi főtt csülök megmaradt. Ezzel kellett valamit kezdenem, és akkor ismét segítségemre jött a csülkös könyvem. Hát mit mondjak, morzsa sem maradt.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A sütéshez

ajánlat

Fokhagymás-libazsíros krumplival kínálhatjuk. Ketchupöt, tartármártást, salátát adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt, füstölt csülökhúst ledaráljuk.

  2. A főtt tojások sárgáját a húshoz keverjük, ha szükséges, ízesítjük (sóval, borssal).
  3. A húst a 8 db kész palacsinta-ba egyenlő arányban elosztjuk, és a két végüket felhajtva feltekerjük.

  4. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró, bő olajban kisütjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 68 748
elküldve: 20
receptkönyvben: 870
elkészítve: 23/30
Facebookon megjelent: 2

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülökkel töltött palacsinta, rántott palacsinta csülökkel, csülkös palacsinta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-02-17 23:53

A neve figyelemfelkeltő, a fénykép alapján guszta és finom, feltétlenül el fogom készíteni, - amint látom, laktató is.:-)
Köszönöm szépen.:-)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2013-02-17 10:09

Kedves Zilka.
Azért az a neve mert a "csülkös könyvben" ezen a néven szerepel.
További szép napot kívánok.
Üdv, Marcsi

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-02-16 14:40

Kedves "Marcsisef"!
Kitünő ötletet adtál, el is mentem és rövid időn belül ki fogom próbálni.Nagyon szeretjük
a palacsintát, mindenféle változatban - édes, sós - minden jöhet. Az általad elkészített
palacsintát még el tudom képzelni, "csak" tepsiben lerakva, paprikás tejföllel megsütve.
(Pl. hortobágyi palacsinta)
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2013-02-17 10:04

Kedves Adél.
Köszi a dicséretet, a Te ötleted is méltó a kipróbálásra, amit meg is teszek. Képzelődjél még!
Szép napot kívánok.
Üdv. Marcsi

Negra
Negra Fri, 2013-02-15 15:02

Guszta, meg darálthúsmániás vagyok, ki kell próbálnom. :)

897
füstölt sertéscsülök 40 dkg
főtt tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl