r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás húskockák

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kattika
Aszalt szilvás húskockák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 416 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1246 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 416 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1246 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, valamint a sertéshúst is.
  2. A húskockákat egy kisebb tálba vagy zacskóba tesszük és leöntjük kevés olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és a vékony szeletekre vágott fokhagymával.
  3. Lezárjuk és kb 3 órát hagyjuk a hűtőben pácolódni.
  4. Mikor letelt az idő, a krumpli- és a hagymakocákat, az aszalt szilvákat és a pácolt sertéshúst (páccal együtt) egy sütőzacskóba tesszük, aminek a száját jó szorosan bezárjuk, fogvájóval 6-7 lyukat szurkodunk a zacskóra.
  5. Sütőben készre sütjük.
  6. Ha ezalatt már készen van a krumpli, de még nem pirult meg, akkor szétvágjuk a zacskót és hagyjuk pár percig még a sütőben, amíg szép piros lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1667
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Ajánló

Tipp: Esetleg a kimagozott aszalt szilvákat kettvághatjuk, ha "túl nagy falatnak" találjuk őket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aszalt szilvás húskockák
Kattika 126 recept

Ez az egytálétel is úgy született, hogy mindenből volt egy kevés otthon, amit fel akartam hasznosítani és igazán jó végeredmény lett. A fotó lehet, hogy nem tükrözi vissza, hogy mennyire finom is volt, de nekünk nagyon ízlett:)

Hozzászólások (1)

Lepényleső

Szia, biztos még jobb, ha betartom a pácolási id?t, amit javasolsz, de valahogy nekem sosincs erre módom. De nekem így is hibátlan volt, újra meg kellett ma csinálnom. Köszi a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.