r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-csokis bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvás-csokis bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 767 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 6137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 354 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 767 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3028.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775.5 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    1973 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 6137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A borba belekeverjük a mézet, és ebben a mézes borban az aszalt gyümölcsöt 5 percig főzzük. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
  3. A csokoládét lereszeljük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk.
  5. A tésztára rászórjuk a cukor felét, a csokoládé felét, majd a szilva felét szépen sorba rakjuk rajta.
  6. Feltekerve még 10-20 percig kelni hagyjuk, majd tojással lekenve sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10428
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karácsony közeledtével készültem valami "karácsonyosat", de mégsem unalamasat sütni. Egy magazinból vettem az ötletet, majd egy szombat este (8-kor) megszületett a prototípus, és majdnem el is fogyott még melegen. És mivel a mákos és diós bejgli nálunk senkit nem érdekel, így karácsonykor is készítettem ebből a finomságból.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.