Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros tejszínes szőlőleves

Fehérboros tejszínes szőlőleves
Fehérboros tejszínes szőlőleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs jobb egy igazi őszi levesnél. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt leszemezzük, öntünk hozzá egy kevés vizet, fűszerezzük, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a szőlő megpuhul.
  2. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készített habarást a levesbe öntjük folyamatos kevergetés mellett.
  3. Felforraljuk, hozzáöntjük a bort.
  4. Tányérba merjük. Teszünk rá néhány egész szőlőszemet, diót, csorgatunk rá tejszínt, melegen fogyasztjuk.
  5. Aki akarja, behűtheti, bár zord időben jobban esik a meleg leves.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 303
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

szőlőleves tejszínesen, szőlőleves borral, őszi szőlőleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

232
szőlő 50 dkg
főzőtejszín 2 ek
tej 1 ek
finomliszt 2 púpozott ek
víz 1 dl
szegfűszeg 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
fahéjrúd 0.5 db
fahéj 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
cukor 2 teáskanál
dió 0.5 marék