r
Nosalty Logó

Aranygaluska vaníliasodóval és szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska vaníliasodóval és szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Aranygaluska

Vaníliasodó

Összesen 943 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Aranygaluska

Vaníliasodó

Összesen 7539 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Aranygaluska

Vaníliasodó

Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 943 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    378.5 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5823 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1972 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.5 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1727 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 7539 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Aranygaluska

Vaníliasodó

Elkészítés

Aranygaluska

  1. A lisztet egy tálba téve hozzá öntjük a száraz anyagokat, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és a tejet hozzáöntve tésztává gyúrjuk.
  2. Letakarva 40 percig hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Ezután kinyújtjuk 3-4 cm vastagságúra, majd kiszaggatjuk. Hagyományos vagy torta formájú tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé. Nekem a kerek tortasütőt ez az adag kétszer tölti meg.
  4. Olvasztott vajjal megkenjük, majd a cukor és dió keverékével gazdagon meghintjük. Majd ismét letakarva 40 percig kelesztjük.
  5. 170-180 fokos sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  6. Tálaláskor szilvalekvárt csorgatunk mellé, ezzel remek pikáns ízvilágot hozunk létre.

Vaníliasodó

  1. A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, és feltesszük forrni.
  2. A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd beletesszük a lisztet, illetve egy kis tejet.
  3. Amikor a tej már forrni kezd, beleöntjük a keverékünket, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A végen beletesszük a vajat, amikor már levettük a tűzről.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3293
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkorom kedvenc édessége, mennyiszer nyaggattam a nagymamámat, hogy készítse el nekünk.

Hozzávalók

Aranygaluska

Vaníliasodó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...