r
Nosalty Logó

Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas

Bridget
Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

604
Kalória
18.8g
Fehérje
103.7g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
37.4g
Víz
45g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
25.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 604 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 2410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 604 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2670.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    414.8 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk úgy, hogy kalács állagú legyen. Ha szükséges, vízzel tudjuk lazítani a tésztát.
  2. Meleg helyenkétszeresére kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen a tésztábólmindig csak annyit húzunkelőre, amivel épp dolgozunk. Pogácsaszaggatóval kis darabokat szaggatunk, amelyeket egyesével olajba mártunk, majd szorosan egymás mellé tesszüka tepsiben.
  4. Közben elkészítjük a kakaós és fahéjas cukrot. 2 evőkanál cukrot, összekeverünk egy-egy teáskanál kakaóval, illetve fahéjjal.
  5. A tepsi méretétől függően egy sorba vagy több sorba is rendezhetjük. Minden sort vastagon szórjunk meg az ízesített cukorral.
  6. A vaníliasodót legjobb, ha előző nap készítjük el.

Recept infó

  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x25

Gyerekkoromban anyukám sokat sütött ilyet, nagyon szerettük. Ez volt életem első aranygaluskája, amit egyedül készítettem. Mindenkinek ízlett.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek