Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska cukorbetegeknek és IR-nek

Aranygaluska cukorbetegeknek és IR-nek
Aranygaluska cukorbetegeknek és IR-nek
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan aranygaluskát szerettem volna készíteni, amit "büntetlenül" lehet enni. Csupa jó szénhidrát került ebbe az aranygaluskába, így cukorbetegek és inzulinrezisztensek, diétát folytatók is fogyaszthatják, persze csak mértékkel :) 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tehéntejet, mivel gyors szénhidrátnak minősül, le lehet természetesen cserélni tejszínre, vagy a recept működik bármilyen növényi tejjel is. Eritrit helyett csináltam már Dia wellness negyedannyi ugyanannyival, akkor ízléstől függ persze, de maximum 2 ek elég a tésztába. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket sikérrel kimérjük, a margarinnal, élesztővel elkeverjük. A tejjel, tojással, eritrittel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
  2. Kb. 40 percet hagyjuk pihenni, majd vastagra -nagyjából 5 cm-re- nyújtjuk, és egy nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. A tepsinket vékonyan kivajazzuk.
  4. Egy tálba teszünk durvára vágott vagy őrölt diót -ki hogyan szereti- és egy pici olvasztott vajat. A már kiszaggatott pogácsa formákat először vajba, majd dióba forgatjuk, és egymás mellé szorosan a már vajazott tepsibe rakjuk.
  5. Sütő függő, de gázsütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Sodóval vagy lekvárral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 725
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bnézsu

Mióta szakács: 2014.06.19.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aranygaluska inzulinrezisztenseknek, aranygaluska diétásan, aranygaluska fogyókúrázóknak

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Budabea
Budabea Tue, 2017-10-31 17:55

Szia, olvastam a recepted, nagyon megtetszett. Néhány kérdésem lenne hozzád. Mennyire fog megkelni? gondolom, nem lesz olyan légies, mintha cukrot is adsz hozzá, hiszen az eritrit állítólag nem jó élesztős tésztába. Azt hallottam egyébként a dietetikustól, hogy az a kis cukor, amit az élesztőnek "enni" adunk, a kelesztési folyamat végére átalakul, "megemésztődik". Tehát nem számít. Amúgy szerinted működne a recept akkor is, ha nem adok hozzá fehér lisztet, hanem az is TK liszt lenne? Persze a sikér marad. Még egy kérdés: piskótát vagy kevert tésztát sütöttél már TK liszt+sikérrel? Válaszodat előre is köszönöm.

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2017-04-01 10:48

Ez a recept cukorbetegeknek és IR-eseknek készült. NEM HAGYOMÁNYOS fehérlisztes, agyon cukrozott sütemény, mint az "eredeti" aranygaluska. Köszönöm a receptet, mindenkinek ajánlom aki diétázik.

kat52
kat52 Wed, 2016-03-30 19:43

Sajnálom,de azt kell írnom,hogy egyáltalán nem ízlett!Ez olyan messze van az aranygaluskától,mint Makó Jeruzsálemtől.

494
teljes kiőrlésű liszt 35 dkg
finomliszt 15 dkg
sikér 20 g
margarin 80 g
élesztő 20 g
tej 3 dl
erythritol 60 g
dió 2 marék
tojás 1 db
2 csipet