Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska Ikó konyhájából

Aranygaluska Ikó konyhájából
Aranygaluska Ikó konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen volt aranygaluska, és már megkívántuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A forgatáshoz

A vanília öntethez

ajánlat

Kislányom baracklekvárral is megkóstolta... neki ízlett... de amikor meglátta, hogy van hozzá PUDING, akkor megint enni kellett belőle!

Tesómnak ez a kekszes forgatási mód jön be nagyon! Szóval, mindenkinek ízlett. A papának úgy kellett eldugni egy adaggal, hogy maradjon neki, mire hazaér a munkából!

Csak ajánlani tudom... de csakis dupla adaggal!!! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóval ruganyos tésztát gyúrunk.
  2. Kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
  4. A  tésztadarabokat megfürdetjük olajban, és megforgatjuk a dió-keksz-cukor keverékben. Enyhén olajozott tepsibe tesszük úgy, hogy ne legyenek egymáson a tészták.
  5. Forró sütőbe tesszük és közepes lángon 15 perc alatt aranygaluskává sütjük.
  6. A sütőből kivéve átforgatjuk, hogy a darabok elváljanak egymástól.
  7. Az öntetet elkészítjük hozzá és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1 044
össznézettség: 168 022
elküldve: 47
receptkönyvben: 960
elkészítve: 34/47
Facebookon megjelent: 2

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

galuska dióval, aranygaluska vanília sodóval, diós aranygaluska vanília mártással

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-09-20 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

KMárti
KMárti Fri, 2014-10-24 08:42

Kedves Ikó!
Köszönöm a receptet, óriási sikert aratott! A tészta fantasztikus lett, soha ilyen jól nem sikerült még kelt tésztám! Lágy, omlós, könnyed, még másnap is.
További szép napot! :)

demene
demene Fri, 2014-04-11 15:00

Nem hinném, hogy 15 perc alatt sütésre kész a tészta !

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Mon, 2014-04-14 09:05

Kedves demene!

Kb. 15 perc az összeállítás. Az előkészületi időt mindig a kelesztési idő nélkül tüntetjük fel (legalábbis többségében).

Azért remélem, hogy elkészíted!

Üdv:
Ikó

huno2013
Hunevi / huno2013 Wed, 2013-03-06 21:32

Köszönöm a receptet! Nagyon finom a tésztája! Mindenképp érdemes elkészíteni!!!:)

tunderamalka
tunderamalka Sat, 2013-02-02 11:18

Most próbálom, de nekem olyan lett a tészta, hogy össze sem tudtam gyúrni. Tettem bele +1 tojást, nekem csak TESCO- sok vannak, hátha kicsi, de még egy kicsi tejet is kellett löttyintenem bele. Összegyúrtam, marha kemény tésztát kaptam, de eltelt 3/4 óra és képzeljétek elkezdett kelni!!! VELEM ILYEN MÉG SOHA NEM TÖRTÉNT:))))))) Folytatom ha megsütöttem, ezt vegyétek fenyegetésnek

1365
joghurt 150 g
tojás 1 db
tej 1 dl
élesztő 3 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 5 dkg
finomliszt 60 dkg
1 csipet
dió 10 dkg
háztartási keksz 5 dkg
cukor 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 6.5 dl
cukor 1 ek