Nosalty Logó

Kakaós galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós galuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 544 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 544 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, majd adunk hozzá egy fél kanál cukrot és az élesztőt, majd felfutattjuk.
  2. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a maradék cukrot és a felfuttatott tejet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat 2 részletben. Jól összedolgozzuk.
  3. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd elkezdjük egymás mellé pakolni a tésztadarabokat, nem kell túl szorosan.
  5. A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.
  6. Majd újból tésztát teszünk, és annak a tetejét is megkenjük vajjal, és megszórjuk kakakóval. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta.
  7. A sütőt elemelegítjük, addig pihentetjük a tésztát.
  8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük, és vaníliaöntettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7857
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A cél minél gyorsabb, meleg és lehetőleg kelt tésztás süti volt, vaníliaöntettel és kakaóporral.

Hozzászólások

pussycat

Hogy ez nekem meg sosem jutott eszembe!?:D:) Nagyon jo otlet, kakao mindig van otthon, es milyen finom lehet! Millioszor sutottem mar aranygaluskat, mindenfele toltelekkel ami az eszembe jutott, de meg kakaoval nem. Egyebkent en nem szoktam a tesztat kinyujtani es pogacsaszaggatoval kiszaggatni, hanem kicsit higabbra hagyom a tesztat es olajba martogatott kanallal szaggatom bele a kivajazott, edenybe. Vegul is azert hivjak galuskanak. Az olajos kanal azert jo, hogy amikor megsult a galuskakat szejjel lehet tepkedni. Igy ahogy te keszited is tokeletes, en csak adtam egy otletet konnyitesre. Koszonom hogy eszembejuttattad! udv. Veronika:))

Éva-Anyóca

Nagyon finom, látványos, kreatív ötlet, és tényleg egyszer? mégis nagyszer?. Laktató finomságos meleg étel, és ez a hidegben most ránk fér, de nagyon.:-O Éva-Anyóca

Jutka - Barrie

Hat, minden fele formaban finom. Gondolom nutellaval is lehet. Meg is probalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek