r
Nosalty Logó

Arab pizza csirkével

Évi néni
Arab pizza csirkével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Feltét

415
Kalória
27.6g
Fehérje
43.9g
Szénhidrát
13.8g
Zsír
135.2g
Víz
67.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 415 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3312 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 415 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    221.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6735.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    3089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1081.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 3312 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    536 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A joghurtot meglangyosítjuk, rászórunk egy csipet cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Letakarva 10 perc alatt megkelesztjük.
  2. Ezután hozzáadhatjuk a lisztet és olajat, ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
  3. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük. Ha legalább a duplájára nőtt, lisztezett felületre borítjuk, elosztjuk nyolc egyenlő részre, kis golyókat gyúrunk belőlük, amit aztán kinyújtunk ovális alakra.
  4. Formázásként a tészta hosszanti oldalán tenyerünkkel kicsit felsodorjuk a tésztát, majd a két végét összecsippentjük, az majd megtartja.
  5. A mélyedést megtöltjük a feltéttel, esetleg némi sajtot is szórunk rá, és 250 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.

Feltét

  1. A hagymát félfőre vágjuk (félbevágjuk, majd így szeleteljük). Egy kanál olívaolajon, erős tűzön megpirítjuk, míg karamellizálódik.
  2. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A felszeletelt fokhagymával a megsült hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, majd meghintjük fahéjjal, és gránátalmaszirupot adunk hozzá. Evvel is pirítjuk egy percig, aztán hozzáadjuk a hámozott egész paradicsomot, amit nagyjából szétnyomkodunk.
  3. Tovább pirítjuk erős tűzön, míg a szaftja besűrűsödik (8-10) perc. Ekkorra már sűrű lesz, mint egy lekvár. Itt békén hagyjuk, elzárjuk a lángot.
  4. A megformázott pizzatésztára halmozzuk a langyosra hűlt feltétet, és a fent leírtak szerint megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40 x 2

Íme, a sokszor emlegetett "Lakoma" című könyv, ahonnan már sok receptet kipróbáltam. Ez is itt szerepel, bár bárányhúsból készítve. Mivel nem volt otthon bárányhúsom, ám mindig van csirkemell a hűtőben, így ahhoz folyamodtam. Nagyon jól működött vele.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek