Nosalty Logó

Angolos csirkesült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Angolos csirkesült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 674 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2023 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 674 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4130 micro
Összesen 2023 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat félbevágjuk, és egy lábasban odatesszük főni, melyből akkor vesszük ki, ha már puha a belseje is.
  2. A csirkecombokat kettévágjuk a porcnál, és alaposan bedörzsöljük a rozmaringgal, sóval, borssal, egy csipet cukorral, cayenne borssal, fűszerköménnyel, és félretesszük.
  3. Egy hőálló serpenyőben zsírt melegítünk (jó, ha kolbászzsír vagy valami sült hús visszamaradt zsírja, stb.), és gyorsan minden oldalról kérget sütünk a csirkékre. Félúton hozzádobunk egy cikkekre vágott hagymát is. Ha ezzel megvagyunk, öntünk rá fél merőkanál alaplevet, éselőmelegített 200 °C fokos (gáz 5-ös fokozat) sütőben nagyjából 10-15 perc alatt készre sütjük (nagyságtól függően).
  4. Míg a csirke kérget kap és sül, egy másik serpenyőben 2 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a borsót, sóval, borssal és majorannával vagy ízlés szerint mentával ízesítjük. 2 perc párolás után le is zárhatjuk, hogy megtartsa a zöldség a frissességét, némileg a ropogósságát.
  5. Egy gyorsforraló lábosban a maradék vajon megpirítunk egy fej tetszés szerint darabolt hagymát, majd hozzáadjuk a vörösbor jamet (ha vörösbort használunk, várjuk meg, míg a leve szinte teljesen el nem fő), elkeverjük a liszttel, majd felöntve az alaplével, sóval, borssal fűszerezve, a csomókat szépen kikeverve, a szószban elvegyítve, nagyjából 10 perc alatt sűrű mártássá főzzük (ezt hívják az angolok "gravy"-nek)
  6. Ekkorra a krumplinak meg kellett, hogy főljön, úgyhogy kihalásszuk a vízből, és egy serpenyőben zsiradék nélkül elkezdjük a sózott, borsozott fél krumplikat sütni. Ha kapott egy kis színt, hozzádobunk egy fakanálnyi zsírt, babérlevelet, rozmaringot és összetört fokhagymát. Ilyen kíséretben pirítjuk szép pirosra.
  7. Végül tetszés szerint kitálalunk mindent. :-)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3125
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Norbi06 121 recept

Mindig fel lehet dobni egy kis csirkét valahogy.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.