r
Nosalty Logó

Ananászos csirke kapros mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos csirke kapros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4449 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell szeletekhez pácot készítünk. Egy tálba olajat öntünk, beletesszük a sült csirke fűszerkeveréket, majd a csirkemell szeleteket. Lehetőleg egyformán érje a szeleteket a fűszeres olaj.
  2. Ezután vékony szeletekre felvágjuk a hagymát, és egy kis tepsibe szórjuk.
  3. Elkezdjük a rizst készíteni, hisz annak azért kicsit több idő kell.
  4. Lecsepegtetjük az ananászkonzervet.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Ha mindennel megvagyunk, akkor a pácléből egy serpenyőbe öntünk egy keveset, és hevíteni kezdjük. Ha már elég meleg, elkezdjük sütni benne a csirkemell szeleteket. Lassan sütjük, fordítgatjuk, hogy ne száradjon ki.
  7. Ha megsültek a szeletek, a hagymaágyra rakjuk őket, meglocsoljuk a serpenyőben lévő olajjal, amiben a hús sült. Rászórjuk az ananászkockákat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben 15 percig alufólia alatt puhítjuk, összesütjük, majd egy 5-10 percig fedő nélkül még tovább sütjük.
  9. Sütés közben elkészítjük a kapros mártást. A tejfölt összekeverjük krémesre, majd hozzáadjuk a kaprot. Ha öntet alapporral dolgozunk, akor meg is vagyunk. Ha friss kaprot teszünk bele, akkor azért sűrűn kostólgassuk, nehogy túl intenzív legyen. Érdemes egy pici majonézzel még megbolondítani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4633
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remélem ízleni fog mindenkinek, én először csak a magamnak akartam "kedveskedni", de aztán a körülöttem lévők hamar megcsodálták a művet, és segítettek elfogyasztani. Egy meghitt vacsinak tökéletes, a pasikat le lehet venni a lábukról, és nem is kell egész este a konyhában robotolni. Egy pohár félédes fehérbor pedig megkoronázza az ízkavalkádot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek