Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászkrémleves Enéhtől

Ananászkrémleves Enéhtől
Ananászkrémleves Enéhtől
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy meleg nyári napon, rendrakás közben találtam erre a receptre a fiókomban. Valamikor sok évvel ezelőtt másoltam ki egy könyvből, és már el is felejtettem. :) Úgy gondoltam, hogy ha eddig nem, hát most elkészítem. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt cukorral meghintve állni hagyjuk.
  2. Az ananászlét a fehérborral, egy negyed vanília rúddal, egy csipet sóval, és egy kevés citromfűvel 15 percig főzzük. Közben botmixerrel pürésítjük az ananászt.
  3. Leszűrjük, majd hozzáadjuk az ananászt és a vaníliás cukrot.
  4. Ismét felforraljuk, majd ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt.
  5. Tálaláskor reszelt citromhéjjal vagy menta levéllel díszíthetjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 242
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Enéh

Mióta szakács: 2014.07.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny, Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

vaníliás ananászkrémleves, krémleves ananászból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

276
ananászkonzerv 30 dkg
főzőtejszín 4 dl
ananászlé 3 dl
fehérbor 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek
citromfű 0 ízlés szerint
1 csipet
vanília 0.25 db