r
Nosalty Logó

Ananásszal rakott csirkehús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Ananásszal rakott csirkehús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2634 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 439 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    2967 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2634 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Veszünk kb. 6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. (Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből is készíteni.)
  2. Kibontjuk az ananászkonzervet, és lecsepegtetjük, a levét megihatjuk.
  3. Egy kisebb tepsit picit kiolajozunk (akár vajjal is kikenhetjük), majd felszeleteljük a két kisebb fej vöröshagymát, és rászórjuk a kiolajozott tepsire.
  4. Ezután pedig rárakosgatjuk egymás mellé a besózott csirkehusikat. A húsokra elrendezzük szépen az ananászkarikákat. (Én most kettévágtam minden ananászkarikát, s úgy raktam a húsra.)
  5. A pohár tejfölt jól összekeverjük, és erre ráöntjük, majd pedig szépen rárakosgatjuk a sajtszeleteket.
  6. Kb. 2 dl vizet öntünk a húsok alá a tepsibe, és betakarjuk alufóliával.
  7. Kb. 30 percig sütjük nagy lángon a sütőben. Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s villával megszurkáljuk, megnézzük, hogy mennyire puhult meg a hús. Általában ennyi elég szokott lenni.
  8. Utána még visszatesszük jó 5-10 percre alufólia nélkül, hogy a teteje kicsit megbarnuljon.
  9. Majd kivesszük a sütőből, s akár sült krumplival vagy salátával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 34186
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Ajánló

Szeretjük a rakott ételeket, mert összeérnek az ízek, s nagyon finom lesz, no meg nem utolsó szempont, hogy csak összerakjuk, s magától elkészül...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a gyümölcs és hús kombinációt, ezért találtam ki, hogy együtt süssük meg a húst az ananásszal, amit ugyan szeretünk, de nagyon ritkán eszünk...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

1 kerdesem lenne csak. A 2dl vizet a husokra ontjuk kozvetlenul?

Katrin

Szia Tmiki! Bocsi, de csak most értem haza. Amikor már rajta van a sajtszelet is a húsokon, akkor én a tepsi 2 szélére szoktam önteni a vizet, hogy a sajtok ne mozduljanak el. Üdv.: Katrin

Katrin

Bocsi! Azért írtam, hogy a húsok alá öntjük a vizet, mivel ahogy a tepsi szélére öntjük a vizet, akkor az tulajdonképpen a húsok alá folyik.

Maretta

Ezt a receptet kiprólom, csak azt nem értem, miért tettél az ananászos húsra narancs karikát! Nagyon ötletes étel.

Katrin

Szia Maretta! Már kb. 5-6 éve mindig, amikor felrakok saját étel képeimet, naranccsal díszítem a tányért. De nem esszük meg hozzá. Ez csak egy díszítés.

Maretta

OK!KÖSZI

Maretta

OK! KÖSZI!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek