Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai meggyes pite Zitától

Amerikai meggyes pite Zitától
Amerikai meggyes pite Zitától
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen ki szerettem volna próbálni az amerikai pitét, és mivel alma nem volt otthon, megpróbáltam meggyel csinálni.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a lisztet a jéghideg vajjal, 1 ek cukorral, csipet sóval és 4-5 ek jeges vízzel, hideg kézzel annyira, hogy éppen összeálljon, majd frissen tartó fóliában legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Kimagozzuk a meggyet, majd elkeverjük a cukorral, sóval, citromlével, keményítővel, vaníliával, vajjal és tejjel. Félretesszük.
  3. A pitetészta 2/3-át kinyújtjuk, majd beletesszük egy 22 cm-es formába. Beleöntjük a meggyet.
  4. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és befonjuk a pite tetejét.
  5. 180 fokos sütőben 10 percig fedetlenül sütjük, majd további 50 percig fóliával letakarva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 523
elküldve: 3
receptkönyvben: 53
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita

Mióta szakács: 2014.10.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rácsos pite, meggyes pitetorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aghajdu
aghajdu Sun, 2017-03-19 22:36

A végeredmény mennyei. Az élvezetet csak fokozta számomra, hogy ez volt az első pitetészta, amit rendesen ki tudtam nyújtani és tényleg elég lett a mennyisége a "rácsozáshoz" is. Gyakorlatlanoknak is bátran ajánlom!

662
finomliszt 30 dkg
vaj 23 dkg
cukor 1 ek
víz 4 ek
1 csipet
meggy 500 g
citromlé 1 ek
étkezési keményítő 3 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
tej 1 ek
1 csipet