r
Nosalty Logó

Amerikai bundás kenyér (French toast)

Lakos Benedek
Amerikai bundás kenyér (French toast)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bundás kenyérhez

761
Kalória
18.3g
Fehérje
70.1g
Szénhidrát
44.9g
Zsír
63.8g
Víz
281.7g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
26g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 2282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 2282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A bundás kenyérhez

  1. Egy tálban elkeverjük a tejet, tojást, fahéjat, vaníliát, cukrot és sót. Egy nagy serpenyőben felolvasztunk némi vajat, közben pedig alaposan megmártjuk az első kalácsszeletet a tejes-tojásos keverékben. Ázzon át rendesen, de vigyázzunk, ne málljon szét.
  2. A serpenyő alatt közepesre kapcsoljuk a lángot, majd a megáztatott kalácsot mindkét oldalán 1-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Folytatjuk a többi szelet megmártását és kisütését is. Ha a vaj időközben nagyon megégne, öntsük ki a serpenyőből és cseréljük frissre, nehogy keserű legyen a bundás kenyerünk.
  3. A friss, meleg bundás kenyeret gyümölccsel, lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, porcukorral vagy magában tálaljuk, ahogy kedvünk tartja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Míg mi legtöbbször sósan, citromos teával fogyasztjuk a magunk bundás kenyerét, addig az amerikaiak jó édesen teszik ezt. A klasszikus reggeli- vagy brunchfogás igencsak dekadens: kívül ropogós, belül szinte pudingos állagú. Szerencsére elkészíteni pofonegyszerű. Lássuk, lássuk!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek