Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-baconös rakott krumpli

Sajtos-baconös rakott krumpli
Sajtos-baconös rakott krumpli
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus francia rakott krumpli egy kis extra sajttal, baconnel meg vöröshagymával. Nem kell vele sokat bajlódni, melegítve is finom, önmagában vagy egy nagy adag zöldsalátával!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

zöldsaláta, száraz fehérbor

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk és vékonyra karikázzuk (ha vastag héjú, téli krumpliból csináljuk, hámozzuk meg, kifli vagy sárga krumpli esetén elég jól megsikálni).
  2. Egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel, megsózzuk, és forrástól számított kb. 12 percig főzzük. Akkor jó, ha már közepesen puha! Leszűrjük.
  3. Közben a bacont kis kockára vágjuk, és egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk. Nem kell, hogy nagyon roppanós legyen, de legyen szép színe. Ha kész, kivesszük belőle a bacont, és üvegesre pároljuk rajta a vékony szeletekre vágott hagymát.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd egymást enyhén fedve belepakoljuk a burgonyakarikákat. Mehet rá egy adag sült hagyma, bacon, a sajtból egy jó adag, majd meglocsoljuk 2 dl tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott rozmaringgal.
  6. Befedjük krumplival, majd ismét jöhet a sajt, bacon, hagyma, só, bors, rozmaring. A tetejét befedjük még egy sor krumplival, és leöntjük a maradék 2 dl tejszínnel. Egy adag sajtot spóroljunk meg! Fóliával becsomagoljuk, és 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  7. Kivesszük, leszedjük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük még 20 percre. Ha kész, kivesszük, 15 percig állni hagyjuk, majd szeleteljük és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x30 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 5 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
531 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott krumpli hagymával, sajttal és baconnel, sajtos-baconös rakott krumpli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
burgonya 1 kg
bacon 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
edami sajt 25 dkg
habtejszín 400 ml
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál