Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Altbaerlis császármorzsa

Altbaerlis császármorzsa
Altbaerlis császármorzsa
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rövid idő alatt finom édességet készíthetünk. De egy könnyű leveshez főételként is megfelel, mert nagyon laktató.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a négy tojássárgáját, és kézi habverővel finoman egyenletesre elkeverjük úgy, hogy ne habosítsuk nagyon fel.
  2. A lisztet beleszitáljuk a tojásos tejbe. Közben a masszát a habverővel folyamatosan kavargatjuk, hogy csomómentes maradjon.
  3. A tojásfehérjéből, a cukorból és a vaníliás cukorból kemény habot verünk, a habot lazán a tésztához keverjük.
  4. Majd egy hőálló serpenyőt kivajazunk, beleöntjük a masszát, megszórjuk a mazsolával, és 200 fokon 15 percig sütjük, utána negyedekre fölszeljük, és megfordítjuk a tésztát.
  5. Rászórjuk a 30 g cukrot, és még kb. 15 percig sütjük. Ez alatt az idő alatt a cukor is karamellizálódik.
  6. Két villa segítségével kisebb darabokra tépkedjük, vagy késsel fölszeljük. Gyümölcsízt almaszószt vagy bármilyen öntetet kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 487
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
143 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

smarni, bajor császármorzsa, német smarni

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Sat, 2014-08-23 17:16

Véletlen ismertem azt az oldalt meg a felhasználótól is több receptet, ezért tudtam javítani.

Megkérdezhetem, hogy hol élsz pontosabban?

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Sat, 2014-08-23 19:20

De jó köszönöm, már hosszu ideje itt élek németországban lassan többet mint otthon.De a családban senki nem tudta igazán értelmezni mit jelent az altbaerli.
Mindenki azt tippelte régi bayerni lehet a szo értelme.Most hála neked meg van a megfejtés.Köszönöm.Természetesen javitok a történeten.Itt bayernban sok faluban nagyon nagy tájszolásal beszélnek gondoltuk valami ilyesmi lehet.

873
finomliszt 130 g
tej 250 ml
vaníliás cukor 1 ek
1 csipet
tojás 4 db
cukor 50 g
vaj 50 g
mazsola 50 g
cukor 30 g