Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Andreia konyhájából

Császármorzsa Andreia konyhájából
Császármorzsa Andreia konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán a bécsi császári udvar legfinomabb édessége, ami egyben a mi családunk nagy kedvence. Igaz, az eredeti recept által előírt mazsola érdeklődés hiányában nálunk elmarad, de így is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a tejjel és a búzadarával egy tálban elkeverjük alaposan, majd megközelítőleg 1 óráig állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát.
  2. Mikor a dara már majdnem az összes tejet felszívta, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra verjük, és hozzákeverjük a búzadaramasszához.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük meg.
  4. Egy nagyobb tapadásmentes bevonatú serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a masszát és fakanállal kevergetjük egész addig, míg morzsás állagúvá nem alakul.
  5. Az elkészült császármorzsát tálra halmozzuk, meghintjük porcukorral, és házi készítésű baracklekvárral még melegen tálaljuk, és fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 993
elküldve: 12
receptkönyvben: 140
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kaiserschmarren, Kaiserschmarrn, grízsmarni, smarni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-03-06 16:47

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett. Csodaszép napot kívánok. Üdv: Na ezt süsd ki!

hhajnalka21
hhajnalka21 Sat, 2012-03-03 15:08

Nagyon finom lett! Én vanília öntettel kínáltam! Pillanatok alatt elfogyott!!! :) Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-03-04 16:39

Kedves hhajnalka21! nagy öröm nekem, hogy ízlett és nagyon örülök, hogy megosztottad velem ezt az élményt! További szép hétvégét kívánok!
Andreia

558
búzadara 200 g
finomliszt 7.5 dkg
tej 3 dl
tojás 3 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 2 ek
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 5 dkg