r
Nosalty Logó

Almás-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2218 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 372 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4650.1 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 2218 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    114 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojássárgákat egyenként hozzákeverjük. A pudingot és a túrót a vajas masszához keverjük.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Először az almát, majd a tojásfehérjét keverjük a túrós masszához.
  4. A masszát egy kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. A mandulapelyhet egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  6. A tésztát kivesszük a formából. Körben megkenjük az elkevert barackízzel, és megszórjuk a mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22068
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy gyors és finom sütemény.

Hozzászólások

csakegygourmet

Kedves Glaser! Nagyon finom, szépen összeálló ortácska lett bel?le. Száraznak találtam a hozzávalók összedolgozásánál ezért egy kevés tejet adtam hozzá. Legközelebb banánnal és étcsokival csinálom. :) Üdv.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek