Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós sütemény

Almás-túrós sütemény
Almás-túrós sütemény
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és finom sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojássárgákat egyenként hozzákeverjük. A pudingot és a túrót a vajas masszához keverjük.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Először az almát, majd a tojásfehérjét keverjük a túrós masszához.
  4. A masszát egy kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. A mandulapelyhet egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  6. A tésztát kivesszük a formából. Körben megkenjük az elkevert barackízzel, és megszórjuk a mandulával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 599
elküldve: 7
receptkönyvben: 145
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-almás, vaníliapudingos süti almával, tehéntúrós-almás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banalt
csakegygourmet / banalt Fri, 2016-12-16 16:36

Kedves Glaser!

Nagyon finom, szépen összeálló ortácska lett belőle.
Száraznak találtam a hozzávalók összedolgozásánál ezért egy kevés tejet adtam hozzá.
Legközelebb banánnal és étcsokival csinálom. :)
Üdv.

372
alma 250 g
citromlé 1 ek
vaj 30 g
cukor 125 g
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tehéntúró 500 g
1 csipet
mandulapehely 20 g
sárgabaracklekvár 30 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál