r
Nosalty Logó

Almás-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2218 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 372 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4650.1 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 2218 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    114 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojássárgákat egyenként hozzákeverjük. A pudingot és a túrót a vajas masszához keverjük.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Először az almát, majd a tojásfehérjét keverjük a túrós masszához.
  4. A masszát egy kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. A mandulapelyhet egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  6. A tésztát kivesszük a formából. Körben megkenjük az elkevert barackízzel, és megszórjuk a mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 25560
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy gyors és finom sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!