Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás scone

Almás scone
Almás scone
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Muszáj volt már ezzel a rengeteg almával valamit kezdenem, ami itt ült a gyümölcsöskosárban már nagyon nagyon régóta. És mivel nem volt kedvem egy egész pitét megsütni, ezért emellett az egyszerű recept mellett döntöttem. 

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Tetejére

ajánlat

Mivel ez eredetileg egy angol recept, ne várjunk kirobbanó ízeket! Ez egy olyan teasütemény, aminek az a rendeltetése, hogy egy kicsikét ízetlen legyen, mert olyankor a teán van a hangsúly. Enyhén édes és enyhén van alma meg fahéj íze. 

Legjobb még melegen egy kis tejszínhabbal, lekvárral és persze teával kínálni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A lisztben elvegyítjük a cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban. Majd hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk benne. Ezután belekeverjük a tejet is.
  3. A lereszelt almát érdemes egy kicsit kinyomkodni, hogy ne legyen túl leves, mert akkor ragadni fog a tészta. (Én nem nyomkodtam ki, nagyon el is áztatta a tésztámat, de utólagos lisztpótlással azt is meg lehet oldani.) Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  4. Utána a tésztamennyiséget elfelezzük, és mindkét felet kb. 15 centi átmérőjű körré formáljuk. A tetejét megkenjük a tejjel, és megszórjuk a cukros fahéjjal. Majd mindkét kört (igyekszünk) 6 egyenlő részre felosztjuk, és egyesével sütőpapírra tesszük.
  5. Aztán a sütőben 15-20 percig hagyjuk sülni, és már készen is van.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 483
elküldve: 2
receptkönyvben: 142
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

scone, angol édes pogácsa, almás édes pogácsa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

spookykid
Júlia / spookykid Sat, 2014-09-27 10:00

ránk rohadtak :c
viccelek, alma leves lett belőle :D
(amikor a rengeteg almára néztem én is azt hittem több fog belemenni!!!!)

129
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 250 g
porcukor 4 ek
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
vaj 50 g
alma 1 közepes db
tej 125 ml
tej 2 ek
porcukor 2 ek
fahéj 1 teáskanál