Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros bukta kuglófformában sütve

Lekváros bukta kuglófformában sütve
Lekváros bukta kuglófformában sütve
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap sósat sütöttem, ma meg kalácsot. Lekváros buktát néztem ki magamnak, de inkább a kis kuglófformában sütöttem meg, így sokkal mutatósabb. 3 db lekvárosat készítettem, és 3 db-t almával töltöttem meg. Jó sok töltelék fér így bele.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Nagyon finom, könnyű állagú lett a tészta. Az olajat vajjal pótoltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókat kimérjük, beleöntjük a kenyérsütő gépbe, hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, az olajat, a sót. A tejet szükség szerint adagoljuk, hogy a tészta megfelelő állagú legyen.
  3. 6 egyenlő részre osztjuk (mérlegen osztjuk 6 pontosan egyenlő súlyúra).
  4. Kézzel szétnyomjuk, közepébe tesszük a lekvárt, összefogjuk a széleit és golyóvá formáljuk őket. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába tesszük. Megint kelesztjük legalább 20 percig.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekváros bukta kuglófformában sütve, kuglófformában sült bukta, ízes bukta kuglófformában készítve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1035
rétesliszt 50 dkg
tej 2 dl
cukor 3 ek
friss élesztő 4.2 dkg
napraforgó olaj 0.7 dl
tojás 1 db
1 csipet
sütésálló lekvár 15 dkg