Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-pudingos pite

Almás-pudingos pite
Almás-pudingos pite
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősszel nem hagyhatjuk ki az almás sütiket. Igazán finom párosítás az alma és a puding.

hozzávalók / 12 adag

Pitetészta

Töltelék

  • 2 tasak pudingpor (nálam most karamellás, de jó a vaníliás vagy a tejszín ízű is)
  • 4 csapott ek cukor
  • 6 dl tej
  • 3 közepes db alma
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 2 kávéskanál fahéj (el is hagyható)
Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük. A margarint nagy lyukú sajtreszelőn hozzáreszeljük, így könnyebb összekeverni az egészet. Gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, majd 3/4 részét fóliába csomagolva egy fél órára a hűtőbe tesszük, a többit szintén fóliába csomagolva a fagyasztóba.
  2. Ha az idő letelt, egy 25×3 cm-es piteformát margarinnal kikenünk, majd a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a formát kitöltse és az oldalaira is jusson. Villával megszurkáljuk, majd a kész tölteléket belekenjük egyenletesen, a tetejére pedig ráreszeljük a fagyasztóból elővett tésztát.
  3. 180 C fokra előmelegítjük a sütőt, és a pitét 30 perc alatt készre sütjük. Lehet látni rajta, hogy elkészült, mert kezd a teteje és a széle enyhén rózsaszínes lenni. Ha kihűlt, és ha igény van rá, tetejét enyhén porcukrozva szervírozhatjuk.

Töltelék

  1. A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon elkészítjük, és félretesszük hűlni. Közben néha-néha bele kell keverni, hogy ne bőrösödjön. Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és lelocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon.
  2. Ha a puding már langyos, keverjük bele az almát és a fahéjat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 × 3 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 249
elküldve: 5
receptkönyvben: 165
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Almás-pudingos álom, reszelt almás lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-10-20 01:52

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

350
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
szódabikarbóna 2 kk
1 csipet
margarin 20 dkg
tojássárgája 2 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
pudingpor 2 tasak
cukor 4 csapott ek
tej 6 dl
alma 3 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
fahéj 2 kávéskanál