Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus almáspite

Klasszikus almáspite
Klasszikus almáspite
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez pont olyan, mint ahogy Nagymamám csinálta! cheeky

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a klasszikusokat! cheeky

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a lisztben elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrjuk. 2 cipóra osztjuk (én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja), míg a másik cipó egy kicsivel kisebb, ez lesz a teteje majd. Szerintem ugyanis sokkal finomabb, ha alul van a több tészta, rajta a dús töltelék, majd a tetején leheletvékony tésztaréteg következik.)
  2. Amíg pihen, az almák magházát kiemeljük, meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórunk. A sütőt előmelegítjük. A nagyobb bucit vesszük elő, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe egyengetjük, kézzel kicsit bele is „tapicskoljuk” (Nagyim szóhasználata :) ).
  3. Leheletvékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott, reszelt alma. Szépen elteregetjük az alján (ha az almás-meggyes változat mellett döntöttünk, a meggyel ugyanígy járunk el), megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  4. Ezután következik a második tésztabuci, ezt is hasonló méretűre nyújtjuk, a félkész süti tetejére hengergetjük. Praktikus ehhez a művelethez a sodrófát igénybe venni, azaz arra tekerni a tésztát és úgy segíteni rá a tepsire. Villával megszurkáljuk, felvert tojássárgával megkenegetjük és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halványdrapp színárnyalatot ölt, és megszilárdult (tűpróba!).
  5. Ha kihűlt, szeletelhető. (Aki cukrozott tetővel kedveli, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 577
elküldve: 30
receptkönyvben: 412
elkészítve: 33/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Deadpoet

Mióta szakács: 2012.05.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, hagyományos almás pite, fahéjas almás pite

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

natalion
natalion Sun, 2019-04-14 14:07

Én most készítem el vagy hatodszorra. Nagyon finom, imádja a család!!! :)

zuzu888
zuzu888 Sun, 2016-10-23 16:41

Ma megsütöttem, nagyon finom! :) Nagyon klassz omlós a tésztája! Köszönöm a receptet! :)

cesare
cesare Thu, 2012-08-30 12:37

A recept jó, Nekem kicsit több lisztc kellett hozzá, de nagyon finom lett, hamar elfogyott:-) Köszi.

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Tue, 2012-10-02 19:39

és vajon miért is nem?az össze almás pite közül ez a legklasszikusabb(meggytől eltekintve)arról nem is beszélve,hogy végre egy recept amiben alma is van kellő mennyiségben.A rácsozás tökéletes,legalább olyan szép,ha nem szebb , mint az én pitémé!!!!Gratulálok!!!!

616
margarin 25 dkg
finomliszt 40 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 ek
alma 2 kg
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 2 csomag