Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes almás pite habbal

Emeletes almás pite habbal
Emeletes almás pite habbal
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szoktam úgy is készíteni, hogy megsütöm a 2 lapot, a harmadikat együtt sütöm a habbal. A dinsztelt almát rákenem a lapokra, felül kerül a habos, az almával már nem teszem a sütőbe. Ebben az esetben kell várni egy keveset a szeleteléssel, míg a lapok megpuhulnak.


hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, megreszeljük, megdinszteljük a cukorral és a vajjal együtt.
  2. A tészta összetevőit összegyúrjuk, három lapot nyújtunk. Egyenként megsütjük (8-10 perc), az utolsó lapot világosabbra, ez kerül alulra.
  3. Erre a lapra tesszük a megdinsztelt alma felét, rá a másik lap, majd az alma másik fele, és az utolsó lap.
  4. Erre rakjuk a  tojásfehérjéből és cukorból vert kemény habot.
  5. Betesszük a sütőbe, csak addig hagyjuk bent, míg a hab megsül.

  • tepsi mérete: 40/30 cm
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 099
elküldve: 3
receptkönyvben: 244
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos almás lepény, emeletes almás sütemény vaníliás sült habbal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Mon, 2017-10-16 12:32

Végre rátaláltam a Nagymamám receptjére! " Mese almáspite" néven került hozzánk a recept, de elkallódott. Mama az egyszerűbb változatot sütötte, de imádtuk. Köszönöm a recit Piroska!

illesera
illesera Mon, 2011-12-05 19:46

Nagyon finom süti !
Végre nem az unalmas almás pite, hanem valami sokkal finomabb !!!!!!! :)
Köszönöm a receptet kedves Piroska, bekerült a családi kedvencek közé!!!!Legközelebb több almát teszek bele, szerintem 2 kg-t is elbír, és a habba durvára tört diót is szórok.Az alma tölteléket megszórtam még fahéjjal is, nagyon illett bele !
Üdv
Era

illesera
illesera Sun, 2011-10-09 13:08

A bögre pont eltakarja! nem látom, mennyi liszt kell hozzá !
Segítség!!!!!!!!!!
Era

791
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tojássárgája 4 db
tej 3 ek
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
vaj 1 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
vanília 1 csipet