Nosalty Logó

Almás pite - kis extrákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Almás pite - kis extrákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 447 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3574 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 191 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 447 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2768.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 3574 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszthez adjuk a sütőport és a sót, kissé elkeverjük, majd a vajat, amit elmorzsolunk a liszttel. A tejföllel gyors mozdulatokkal összeállítjuk.
  2. Lemérjük a tésztát, és kettő egyforma darabba vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral beborított tepsibe fektetjük.
  3. Ezután az almákatmegmossuk, kettőbe vágjuk, magházukatkivágjuk, és egy nagyobblyukú reszelőnlereszeljük. Ha ügyesen csináljuk, reszelés közben a kezünkben marad egyben a héja, így nem kellett megtisztítani. :-)
  4. Hozzáadjuk a fahéjat, a házi vaniliás cukrot, és a mazsolát (ami, ha netán kemény volt előtte, forró vízbe beáztattunk, majd használat előtt leitattuk róla a vizet). Összekeverjük.
  5. A mandulapehelyből egy vékonyréteget darálunk a tésztára. Az almát rásimítjuk a tésztára.
  6. Kinyújtjuk a második tésztalapot is, és ezzel befedjük.
  7. Kissé felverjük a tojást, megkenjük vele a tészta tetejét. Villával több helyen megszúrkáljuk, egészen az alsó lap aljáig!Rászórjuk a mandulapelyhet, majd ezt újból, ügyesen :-)megkenegetjük a tojással.
  8. Előmelegített 180 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12363
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Dió hiányában mandulát használtam, és került a tetejére is......:-) Az alma-mazsola finom puhasága a süti tetején aranybarnára pirult, kellemesen ropogós mandulapehely együttesével, és az a finom, ilyenkor megszokott fahéjas illat....!  Az "ügyesen"-t a leírásban megértjük, ha odaérünk az elkészítésben. Amolyan pepecselés az csak, de kell!  :-))) Az almát még véletlenül sem szabad megpárolni, éppen elég szegénynek az a sütőben eltöltött 30 perc!!!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Pont azon gondolkodtam, mit kellene kezdeni a fonnyadozó almákkal. Ez a süti az illatozó fahéjjal a megfelel? választás erre a pocsék es?s id?re. Köszönöm!

Vicikó

Szegény almák! Ilyen sorsra jutottak :-))) Remélem ízlett a pitéd? Üdv: Vici

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek