Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Gabimami konyhájából

Almás pite Gabimami konyhájából
Almás pite Gabimami konyhájából
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott almás pitét én újjávarázsoltam, és sokkal jobban ízlik a családnak is.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, és a hozzávalókkal sima tésztát gyúrunk.
  2. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk egy 39x30 cm-es tepsimérethez.
  3. Zsírral kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé villával megszurkáljuk, megszórjuk 1 ek búzadarával.                         
  4. Az almatölteléket kifacsarjuk, és egyenletesen elterítjük rajta.
  5. Majd a maradék búzadarával megszórjuk, s félretesszük.                           
  6. A piskótához felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet, cukrot vagy édesítőszert, és kézi robotgéppel felverjük fehéredésig.
  7. Majd a szódabikarbónás lisztet óvatosan elkeverjük, és az almára egyenletesen elsimítjuk.
  8. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 126
elküldve: 8
receptkönyvben: 222
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alma,liszt,tojás, cukor,(édesítő szer) fahéj, búzadara,szódabikarbóna,víz,

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sat, 2015-02-21 09:10

Almás pitéről álmodoztam,de nem volt itthon margarin,így bár egy kicsit vonakodva,de belefogtam a fenti recept elkészítésébe.Fura és szokatlan a piskótaszerűség a süti tetején.Miután kisült a kalács megkóstoltam egy szeletkét,aztán egy szeletet,majd egy következő jókora darabot...Ahogy mondani szokták vérré vált bennem!Köszi a receptet.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2015-04-15 11:01

Szia Monika! Semmi gond ha netán nincs otthol margarinod,helyettesísd be fele mennyiségü zsírral.Ugyan olyan finom lessz.További sok sikert kivánok,sütéshez főzéshez. Üdvözlettel Gabriella..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2015-03-23 12:27

Szia Monika!
Elnézést kérek,hogy eddig nem válaszoltam,sajnos betegség miatt nem voltam gép közelben.
Örülök neki,hogy sikered lett,és ízlett is.
Kivánok további jó sütést főzést.
Nagyon kellemes újhetet,s ha nem lennék Szeretetben örömteli Húsvéti ünnepeket.
Üdvözlettel Gabriella..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2013-05-19 18:00

Szia Scarlett69!
Nagyon aranyos vagy ,és köszönöm,hogy almás pitém is elnyerte tetszésed.
További örömteli szépnapot kivánok!
Üdv..Gabriella..

AGI40
AGI40 Mon, 2012-08-13 15:57

Hát ami igaz az igaz én nem értem ezt a receptet, a tojásokhoz adjuk a szóda bikarbónás lisztet ez egy híg tészta lesz mint amilyet a tortához csinálunk?

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-08-15 12:40

Igen ahhoz adjuk,a liszbe keverve és ugy a tojáshoz.
Mivel nem sütőport használok hozzá sokkal jobb az állaga.
Ha megfigyeled amelyik piskótában véletlen több sütőport használnak annak színe is másabb.
Nagyon szépen megsült és a lényege,hogy könnyű állagu legyen..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-08-08 10:28

Szia Dina!
Elnézést kérek ,hogy ki maradt a cukor mennyisége a piskotánál.
S köszi hogy írtad ill.jelezted..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-08-08 10:30

Szia Ildikó!

Elnézést kérek,hogy elmaradt a cukor mennyiség a piskóta elkészítésénél.Ki javítottam ,s köszike a jelzést..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-08-11 13:31

Szia!
Én viszont,hogy jelezted nekem,a véletlen kimaradt cukor adagot..
További kellemes hétvégét kivánok!

674
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
cukor 2 dkg
sertészsír 1 ek
szódabikarbóna 1 csipet
tejföl 3 ek
1 csipet
sertészsír 1 ek
alma 1 kg
fahéj 1 tk
citromlé 1 kk
cukor 15 dkg
búzadara 2 evőkanál
tojás 3 db
víz 3 ek
cukor 3 ek
finomliszt 4 púpozott ek
szódabikarbóna 1 csipet