r
Nosalty Logó

Francia almatorta karamellöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia almatorta karamellöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A töltéshez

A royalhoz

A karamell öntethez

Összesen 549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A töltéshez

A royalhoz

A karamell öntethez

Összesen 4400 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A töltéshez

A royalhoz

A karamell öntethez

Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1392.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2072 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4400 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltéshez

A royalhoz

A karamell öntethez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból homogén masszát gyúrunk, majd hűtőben 1 órát pihentetjük folpackba csomagolva.
  2. A tésztát kinyújtjuk és egy magasabb, 28 cm átmérőjű pitetálat vagy tortaformát kibélelünk vele.
  3. Az almát nagyobb cikkekre vágjuk(1 almát 6 cikkbe), a cikkek tetejét hosszában sűrűn bevagdossuk, majd szépen elrendezzük a tészta tetején.
  4. Leöntjük a tojásos-tejszínes-cukros citromleves-héjas keverékkel (royal) és 190 fokon 30 percig sütjük.
  5. A karamell öntet elkészítése:a kristálycukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk. Amikor olyan színű, mint a dobos tortán a cukor, a tűzről levonva, a serpenyőt magunktól távolabb tartva felöntjük meleg vízzel, majd visszaforraljuk sűrűre (akkor jó, ha kb. méz sűrűségű). Tejszínnel felöntjük és mártás sűrűségűre beforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19578
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Tipp: a karamellöntetből simán csinálhatunk dupla vagy tripla adagot is, mert nagyon finom és olyan jó, ha bőven leöntjük vele a tortát... :DDD

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az almatorta receptje a már sokat emlegetett Christian Teubner: A világ 100 legjobb receptje Sütemények c. kiadványából való, egyszerűen nem lehet betelni vele, telis tele van jobbnál jobb süteményekkel, pitékkel, tartelette-ekkel, stb. A tésztája kellemesen ropogós-omlós, az alma friss, üde, a sodó krémesen pudingszerű...egyszerűen mennyei. A torta savanykás ízéhez remekül passzol az édes-krémes karamell öntet.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltéshez

A royalhoz

A karamell öntethez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?