Nosalty Logó

Almás pite 2. BPetitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Almás pite 2. BPetitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 662 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3310 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 163 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 662 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.1 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 3310 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A zsírt és a vajat kimérjük, berakjuk a fagyasztóba 10-20 percre. Addig megcsináljuk a tölteléket.
  2. A lisztet belemérjük egy edénybe, a zsírt megforgatjuk a lisztben, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vajjal ugyanígy járunk el.
  3. Elmorzsoljuk a zsiradékot a liszttel, és hozzákeverjük a sót, annyi vizet adagolunk hozzá, hogy félkemény, nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Becsomagoljuk folpackba, és 1 órán át hűtőben hűtjük.
  5. 2/3-1/3 arányban vágjuk, és a nagyobbik felet 3 mm vastagra nyújtjuk. A pite sütőtálat vagy egy alacsonyabb szélű tortaformát kivajazunk.
  6. Ráfordítjuk a tálat a tésztára, és a vágásnál 3 cm-t ráhagyunk. Belefordítjuk a tálba a tésztát.
  7. Beleöntjük a tölteléket. A kisebbik részt is kinyújtjuk a forma nagyságára. Rárakjuk a pitére, és a széleit ráhajtjuk, villával mintát csinálunk rá. A tetejét villával megszurkáljuk, és a közepére egy nagyobb lyukat is csinálunk.
  8. A tojást felverjük, és lekenjük a tetejét, 180C-os sütőben 30-40 percig sütjük. Addig, amíg az oldala és a teteje barna nem lesz.

A töltelékhez:

  1. Az almákat megpucoljuk, magházukat kivesszük, és kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk egy közepes edényben. Rárakjuk az almát, és kavarunk egyet rajta, a cukrot és a fűszereket is belekavarjuk.
  3. A lisztet kikavarjuk egy kis hideg vízzel, szűrőn keresztül ráöntjük az almára. Főzzük még egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • elkészítettem: 20 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2016. December 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már feltöltöttem egy pitereceptet, az a változtatott fajta recept, ez az eredeti.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek