Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite 2. BPetitől

Almás pite 2. BPetitől
Almás pite 2. BPetitől
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már feltöltöttem egy pitereceptet, az a változtatott fajta recept, ez az eredeti.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. A zsírt és a vajat kimérjük, berakjuk a fagyasztóba 10-20 percre. Addig megcsináljuk a tölteléket.
  2. A lisztet belemérjük egy edénybe, a zsírt megforgatjuk a lisztben, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vajjal ugyanígy járunk el.
  3. Elmorzsoljuk a zsiradékot a liszttel, és hozzákeverjük a sót, annyi vizet adagolunk hozzá, hogy félkemény, nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Becsomagoljuk folpackba, és 1 órán át hűtőben hűtjük.
  5. 2/3-1/3 arányban vágjuk, és a nagyobbik felet 3 mm vastagra nyújtjuk. A pite sütőtálat vagy egy alacsonyabb szélű tortaformát kivajazunk.
  6. Ráfordítjuk a tálat a tésztára, és a vágásnál 3 cm-t ráhagyunk. Belefordítjuk a tálba a tésztát.
  7. Beleöntjük a tölteléket. A kisebbik részt is kinyújtjuk a forma nagyságára. Rárakjuk a pitére, és a széleit ráhajtjuk, villával mintát csinálunk rá. A tetejét villával megszurkáljuk, és a közepére egy nagyobb lyukat is csinálunk.
  8. A tojást felverjük, és lekenjük a tetejét, 180C-os sütőben 30-40 percig sütjük. Addig, amíg az oldala és a teteje barna nem lesz.

A töltelékhez:

  1. Az almákat megpucoljuk, magházukat kivesszük, és kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk egy közepes edényben. Rárakjuk az almát, és kavarunk egyet rajta, a cukrot és a fűszereket is belekavarjuk.
  3. A lisztet kikavarjuk egy kis hideg vízzel, szűrőn keresztül ráöntjük az almára. Főzzük még egy kicsit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 838
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

662
finomliszt 2 bögre
sertészsír 75 g
vaj 75 g
1 csipet
víz 1 dl
tojás 1 db
alma 5 nagy db
vaj 1 ek
fahéj 0.5 kávéskanál
mézeskalács fűszerkeverék 2 késhegynyi
cukor 5 ek
3 csipet
finomliszt 1 evőkanál
víz 1 dl