Almás pite - kicsit másképp
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
528
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
4229
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 155.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
528
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 213.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6708.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 1422 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 720 mg
-
Foszfor 3339 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 559.8 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1738 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 1604 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1550 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 994 micro
Összesen
4229
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sóval, és a sütőporral. Hozzátesszük a margarint, és azt elmorzsoljuk. Beleöntjük a kefírt, 50 g mézet, és összegyúrjuk a tésztát.
- Megtisztítjuk az almákat, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a megmaradt 80 g mézet, a fahéjat, és összekavarjuk.
- Előmelegítjük a sütőt.
- A tésztát lemérjük, és elfelezzük (nekem 430 g lett a fele).
- Az egyik adagot lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra, kb. 25 x 35 cm nagyságúra, és kikapírozott tepsibe fektetjük. A diót elosztjuk a tésztán, arra rátesszük az almát, amit még véletlenül semnyomkodjunk ki!
- Kinyújtjuk a másik adag tésztát is, és ráhelyezzük az almára.
- Villával viszonylag sűrűn megszúrkáljuk, és betesszük a sütőbe, megsütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x 35
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 28993
- Feltöltés dátuma: 2011. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
A munkahelyem mellett van szerencsémre egy szuper jó biobolt, és vegetáriánus étterem egyben. Délben szoktam ott ebédelni, és persze a sütijeiket is nagy előszeretettel fogyasztom. Nagyon finomak. Gondoltam, most kipróbálom én is az egyiket. A hagyományos almás pite receptemet váltottam le. A lisztet kicseréltem teljesőrlésűre, tejfölt saját gyártású kefírre, cukrot mézre. Tojás sincs benne. A többi hozzávaló ugyanaz, és így is szoktam készíteni. Szinte ugyanolyan lett, mint az étteremben, amit nagyon szeretek:-))