Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors almás-fahéjas palacsinta

Gyors almás-fahéjas palacsinta
Gyors almás-fahéjas palacsinta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam vasárnap este (nyolckor! - tudom, tudom...) egy kis édeset. Mivel egyébként is gondoltam rá, hogy a napokban sütök valamikor palacsintát, ez lett az esti nasi. Még pénteken beszereztem egy palack szénsavas ásványvizet a jövőbeli palacsintához, amit egy képzeletbeli sárga post-it-tel feliratoztam: "Nem meginni!". A fél alma a hűtőben a tojásért nyúlva szinte ordított, "én is, én is". Ha alma, akkor egyértelműen fahéj is. Szóval így készült el ez a gyors, egyszerű "kis esti vétség".

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet csak úgy, minden nélkül enni, vagy fahéjas porcukorral, lekvárral. 8-9 palacsinta lesz belőle, persze ez függ a serpenyő méretétől is. Két személyre készült és hamar elfogyott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis darab vagy fél közepes almát meghámozunk, kimagozunk, és lereszeljük egy tálba.
  2. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, tojást, olajat, sót és fahéjat egy tálban összekeverjük nagyjából. Annyi tejet adagolunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk (kb. 2 dl).
  3. Hozzáadjuk a kinyomkodott almát.
  4. Ezután ásványvízzel addig kell hígítani, míg a serpenyőben szépen el lehet teríteni (kb. 2 dl).
  5. Étolajjal kikent forró serpenyőben (teflon, kerámia) megsütjük mindkét oldalát. Valamivel vastagabb palacsintákat kapunk, így gáztűzhelyen közepesen, sőt majdnem takarékon érdemes sütni (egyébként én a normál palacsintát is így szoktam, mert ezáltal nem szárad ki, és mégis rendesen átsül). A sütések között néha átkenjük étolajjal a serpenyőt és megkeverjük a tésztát, hogy ne ülepedjen le az alma.
  6. Ha nincs otthon ásványvíz, csak tejjel is lehet hígítani. Sőt én a saját, házi vaníliás cukromat használtam (4 teáskanállal).
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Macskamentha

Mióta szakács: 2014.06.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyszerű almás-fahéjas palacsinta, almás palacsinta, almás fahéjas palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

669
alma 1 kis db
finomliszt 250 g
cukor 3 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
tej 2 dl
ásványvíz 2 dl