r
Nosalty Logó

Almás őzgerinc sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Almás őzgerinc sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 291 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3470 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 291 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.4 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    994 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 3470 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Az 5 dkg vajon 5 dkg cukrot karamellizálunk folyamatos keverés mellett, majd felöntjük 1 dl tejszínnel, és összeforraljuk, míg egyenletesen krémes nem lesz. Ekkor beleforgatjuk az almakockákat, hagyjuk kihűlni.
  3. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a citrom levét és héját.
  4. A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sütőport a fűszereket, és összekeverjük.
  5. A tojásos masszába bekeverjük a joghurtot, a lisztet, majd fellazítjuk a tojásfehérje habjával. Hozzáadjuk a karamelles almakockákat.
  6. Két kivajazott őzgerincformába halmozzuk a tésztát.
  7. 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna, akkor fóliával letakarjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x10
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 31629
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 04.

Receptkategóriák

Almás őzgerinc sütemény
Évi néni 1830 recept

Csütörtökönként egy kedves ismerősömet szoktam meglepni némi süteménnyel. Most erre esett a választás, ilyen volt a hangulatom.

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Nagyon szeretném megcsinálni ezt a süteményt! De nagy baj lenne ha az almát lereszelném,és úgy raknám a masszába? Vagy nagyon eláztatná a tésztát? Én nagyon almás vagyok, de fura mód, reszelve jobban ízlik a sütikben. Sajnos még nagyon kezd? vagyok a konyhában, nem tudom hogy mit lehet és mit nem!Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Üdvözlettel és köszönettel:Gigi

Évi néni

Kedves Gigi! Csak tippelni tudok, mert én pedig úgy nem készítettem még el ezt a süteményt. De ha engem kérdezel, akkor mindenképpen a nagy lyukú reszel?n reszelném és kicsit kinyomkodnám a levét, vagy lecsepegtetném. Remélem segítettem. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Nagyon szépen köszönöm a segítségét, akkor mindenképpen így fogom megcsinálni. Az almát lereszelem és kicsit kinyomkodom, és úgy forgatom bele a krémes tejszínes karamellbe! Biztosan Isteni finom lesz!!! Köszönöm ezt a finom almás receptet! Üdvözlettel és köszönettel:Gigi

zelinda

Kedves Éva néni!Azt szeretném meg kérdezni hogy menyi az a 2 dl liter..még nem találkoztam ilyennel.Közönöm:Zelma

zelinda

Már mint:2 dl liszt.

Évi néni

Kedves Zelinda! Az úgy lehetséges, hogy egy csészébe, pohárba, tálba, ami 2 dl ?rtartalmú, abban mérem ki a joghurtot és a liszteket is. Nagyon sok receptben adják meg így a mennyiséget (leginkább egyensúly sütiben). Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek