Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás őzgerinc sütemény

Almás őzgerinc sütemény
Almás őzgerinc sütemény
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csütörtökönként egy kedves ismerősömet szoktam meglepni némi süteménnyel. Most erre esett a választás, ilyen volt a hangulatom.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Az 5 dkg vajon 5 dkg cukrot karamellizálunk folyamatos keverés mellett, majd felöntjük 1 dl tejszínnel, és összeforraljuk, míg egyenletesen krémes nem lesz. Ekkor beleforgatjuk az almakockákat, hagyjuk kihűlni.
  3. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a citrom levét és héját.
  4. A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sütőport a fűszereket, és összekeverjük.
  5. A tojásos masszába bekeverjük a joghurtot, a lisztet, majd fellazítjuk a tojásfehérje habjával. Hozzáadjuk a karamelles almakockákat.
  6. Két kivajazott őzgerincformába halmozzuk a tésztát.
  7. 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna, akkor fóliával letakarjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 935
elküldve: 16
receptkönyvben: 406
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őzgerinc szelet almával, gyümölcsös őzgerinc, almás karamellás süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-08-29 12:59

Kedves Zelinda!
Az úgy lehetséges, hogy egy csészébe, pohárba, tálba, ami 2 dl űrtartalmú, abban mérem ki a joghurtot és a liszteket is. Nagyon sok receptben adják meg így a mennyiséget (leginkább egyensúly sütiben). Üdv: Évi néni

zelinda
zelinda Thu, 2013-08-29 12:32

Kedves Éva néni!Azt szeretném meg kérdezni hogy menyi az a 2 dl liter..még nem találkoztam ilyennel.Közönöm:Zelma

gigi22
gigi22 Sun, 2013-08-18 19:21

Kedves Évi néni!
Nagyon szépen köszönöm a segítségét, akkor mindenképpen így fogom megcsinálni. Az almát lereszelem és kicsit kinyomkodom, és úgy forgatom bele a krémes tejszínes karamellbe!
Biztosan Isteni finom lesz!!!
Köszönöm ezt a finom almás receptet!
Üdvözlettel és köszönettel:Gigi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-08-18 17:10

Kedves Gigi!
Csak tippelni tudok, mert én pedig úgy nem készítettem még el ezt a süteményt. De ha engem kérdezel, akkor mindenképpen a nagy lyukú reszelőn reszelném és kicsit kinyomkodnám a levét, vagy lecsepegtetném. Remélem segítettem. Üdv: Évi néni

gigi22
gigi22 Sat, 2013-08-17 20:29

Kedves Évi néni!
Nagyon szeretném megcsinálni ezt a süteményt! De nagy baj lenne ha az almát lereszelném,és úgy raknám a masszába? Vagy nagyon eláztatná a tésztát? Én nagyon almás vagyok, de fura mód, reszelve jobban ízlik a sütikben. Sajnos még nagyon kezdő vagyok a konyhában, nem tudom hogy mit lehet és mit nem!Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel és köszönettel:Gigi

291
joghurt 2 dl
rétesliszt 1 bögre
finomliszt 1 bögre
barna cukor 10 dkg
vaj 15 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 teáskanál
fahéj 1 ek
szegfűszeg 1 kávéskanál
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
alma 3 nagy db
habtejszín 100 ml