r
Nosalty Logó

Csirke almával párban sütve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Csirke almával párban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
205 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    93 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A kenegetéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkék bőrét lehúzzuk, a forgónál elvágjuk, picit megsózzuk.
  2. A kenegetéshez valókat összekeverjük egy tálban.
  3. Az almát megpucoljuk, magházat kivágjuk, kockákra daraboljuk.
  4. A combokat megkenegetjük, tepsibe rakosgatjuk, köré szórjuk az almát.
  5. Egyenletesen ráöntjük a vörösbort vagy a vizet (érdemes borral sütni, aromásabb lesz, az alkohol elpárolog).
  6. Fóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még kb. 15-20 percet, míg a leve nagyjából elpárolog.
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4821
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Ajánló

Krumplipüré, rizs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lánykámtól tanultam:) Olyan leányzótól, aki igyekezett távol maradni a konyhától (magamra ismertem, elvégre az én lányom:D) Aztán férjhez ment, és gyakran csörgött a teló: "Anyukááám, ezt hogyan kell főzni?" kérdéssel. Mára már ritkábban hangzik el a kérdés, és ez egy igazán jól sikerült családi ebéd lett. Nagyon finom, sülés közben istenien illatozó. Izgalommal várta a véleményünket az első falatok után, de az egyöntetű pozitív kritikát széles mosollyal bezsebelte.:) Hozzá kell tegyem, nem rajongok az almáért, de így nagyon különleges, pikáns ízt kapott. Érdemes kipróbálni.:)

Hozzávalók

A csirkéhez

A kenegetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?