Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás cupcake

Máglyarakás cupcake
Máglyarakás cupcake
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet egy újságban láttam, ezt formáltam a saját ízlésemre. Pl. kevesebb cukrot használtam, így aki a nagyon édes sütiket szereti, az tegyen bele kicsit többet. Az eredeti recept baracklekvárt írt, amit a tésztába illetve a felvert habhoz kevert. Én fahéjas szilvalekvárt használtam, és nagyon jól illett az almához.
Szerintem meg lehetne csinálni egyben sütve is, de ha pl. vendégeket várunk, akkor egyszerűbb így tálalni, mint felvagdosni. Nagyon dekoratív és finom sütemény.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C). A formákat kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával. Muffin sütőt is lehet használni, nekem 20 db sütemény lett ebből a mennyiségből.
  2. A kalácsot széttépkedjük, hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, és jól elkeverjük. Az a jó, ha a kalács kicsit darabos marad benne.
  3. A formákat megtöltjük a tésztával, tetejüket lesimítjuk. Sütés közben felpúposodik, de mikor kivesszük, le fog szépen lapulni. 20 percig sütjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire átpakoljuk őket. Ha nehezen jön ki a formából, akkor egy műanyag kiskanál nyelével rásegítünk. Ha maradt még tésztánk, akkor kisütjük a második adagot is.
  4. Amíg sül a tészta, az almákat lereszeljük, és a fahéjjal elkeverjük. A vajat felolvasztjuk, és a cukrot elkezdjük karamellizálni benne. Ha már pirul a cukor, beletesszük a reszelt almát, és kissé megpároljuk.
  5. Az előkészített sütikre egy-egy teáskanál szilvalekvárt kenünk, majd az almát elosztjuk a tetején, hogy mindegyikre egyenletesen jusson.
  6. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a cukrot is. Ezt is szépen elosztjuk a sütik tetején.
  7. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és még 5-6 percig sütjük. Akkor jó, ha a hab elkezd szép színt kapni a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 043
elküldve: 6
receptkönyvben: 307
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Osli

Mióta szakács: 2012.12.04.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos cupcake, habgaluskás lekváros kalácsfelfújt, mini máglyarakás

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

455
kalács 30 dkg
habtejszín 2.5 dl
tej 2.5 dl
tojássárgája 3 db
tojás 1 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 ek
alma 30 dkg
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
szilvalekvár 20 teáskanál
tojásfehérje 3 db
cukor 5 dkg
vaj 5 ek
zsemlemorzsa 5 ek