Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás piskóta Walaky konyhájából

Almás piskóta Walaky konyhájából
Almás piskóta Walaky konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok barackos, szilvás sütemény után vágytam egy könnyed piskótára...... mivel beköszöntött az ősz, gondoltam, valamilyen almás szuper lenne..... elővettem a jól bevált, valóban mennyei, ízletes piskótareceptemet...... szerintem, ennél gyorsabban elkészíthető és ennyire finom, könnyű piskóta nem is létezik..... nem azért, mert az enyém :)....... próbáljátok ki, nem bánjátok meg...... nehezen lehet abbahagyni..... gyorsan fogy..... jön-megy az ember, s nem bírja megállni, hogy be ne kapjon egyet...... aztán azt vesszük észre, hűlt helye a sütinek : )........ kiválóan alkalmas gyermekünknek uzsonnára az iskolában, mellé egy flakonban fincsi tea..... de nekünk, felnőtteknek is a munkahelyre.... érdemes "eltenni" ezt a receptet......

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ez kb. 3 adagnyi, így érdemes duplázni mindent nyitásból, mert kevés lesz! :) Én is duplázni szoktam! :) Egyszerűen "rájárunk" napközben, s azt vesszük észre, üres a tálca! :) Tehát, ha másnap is szeretnénk még enni belőle, mindenki gondolja át, mekkora adagot készít! :) 

Ügyeljünk arra, hogy alaposan nyomkodjuk ki az almát, így lesz könnyű, nem nyúlós - ezt a sütit, ha összenyomjuk 2 ujjunk között, nem nyomódik össze, "visszarúgja" magát, ez is bizonyítja, hogy tökéletes!

Érdemes ezt a tepsi méretet ekkora adaghoz tartani - kis eltérés természetesen nem gond, de tényleg kicsi legyen az eltérés -, mert ez a magasság tökéletesen átsül! Ha növeljük az adagot, a tepsi méretét is növeljük! Ha vastag lesz a tésztája, könnyen előfordulhat, hogy nem sül át rendesen!

Egyébként, elronthatatlan, s nagyon, de nagyon finom!!!!

Ebből még gyermekünknek is csomagolhatunk uzsonnára, mellé fincsi teát!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra - előmelegítjük -, mire összeállítjuk a süteményt, épp felmelegszik, majd kimérünk mindent, amit lehet, s odakészítünk, amire szükségünk lesz, így könnyebben összedobható.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, félretesszük (kb. 4-5 alma lesz - meghámozva, lereszelve kell lennie 30 dkg-nak). A tojásokat egy tálban - amelyben kényelmesen elfér majd minden - a cukrokkal gépi habverővel habosra verjük.
  3. A liszttel összekavarjuk a sót, sütőport, fűszereket, s hozzáöntjük az előbbihez, s tovább verjük - nem kell sokáig -, míg egynemű masszát kapunk.
  4. A reszelt almát alaposan kinyomkodjuk - a levét megisszuk, ez az igazi 100 %-os almalé :) -, beletesszük a masszába, jól összekavarjuk, eloszlatjuk az almát egyenletesen.
  5. Végül: a sütőpapírral bélelt tepsinkbe öntjük, elegyengetjük egyenletesre, s 170 fokon, légkeveréssel, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt - kézzel kivesszük, egy tálcára ráfordítjuk a tetejét, így lehúzzuk a papírt -, s tetszés szerinti formában szeleteljük. Tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral. Másik alkalommal készíthetünk hozzá gyümölcsmártásokat, pudingokat, s mellé tálaljuk, s aki kanalazni szeretné hozzá, úgy vesz belőle a tányérjára, de le is öntheti velük. De - hangsúlyozom - önmagában is nagyon, de nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x18x6 cm
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 24 164
elküldve: 7
receptkönyvben: 126
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mennyei almás piskóta, almás kevert

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Réka001
Réka001 / Réka001 Sun, 2017-10-08 14:40

Nagyon finom, puha a süti. Nekem rettenetesen édes. Sztem a porcukrot nyugodtan lehet felezni! Egyébként szuper őszi süti! :) Köszönöm a receptet! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2017-10-12 20:34

Kedves "Réka001"!

Örülök, hogy ízlett, váljék egészségedre! :)
A cukrot mindenki saját ízlésének megfelelően kitapasztalhatja - nekünk így nem volt túl édes. pont olyan, ahogyan imádjuk! :) Ez alma "kérdése" is, szerintem!
A lényeg, hogy finomnak találtad Te is! :)

További jó sütést, főzést kívánok! :)

SeresEvi
SeresEvi Wed, 2017-02-01 21:48

Ha már piskóta, akkora a tojásokat szét kell választani, a fehérjét pedig habbá kell verni, ugye? :)

485
alma 30 dkg
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
mézeskalács fűszerkeverék 4 teáskanál
fahéj 2 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag