Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes Salamon Csillától

Almás krémes Salamon Csillától
Almás krémes Salamon Csillától
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral, langyos vízzel kikeverjük.
  2. Utána belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojásfehérjét.
  3. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a meghámozott almát beleszeleteljük, majd ráöntjük a tésztát, és világos barnára sütjük.
  4. Amikor megsült, kihűlt, úgy borítjuk ki a tepsiből, hogy az alma legyen felül.
  5. Tejjel együtt kikeverjük a krémes krémport, és rásimítjuk a tésztára.
  6. Betesszük a hűtőbe 1 órára, utána szeletelhető.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 745
elküldve: 5
receptkönyvben: 120
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fordított gyümölcsös süti, krémes almás sütemény, fordított krémes süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Farkas Katalin
Farkas Katalin Mon, 2017-10-30 13:35

Egy csomag puding, és ahhoz 8 dl tej, abból legfeljebb csak öntet lesz, és nem pedig krém!

429
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
víz 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
alma 3 db
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag